Companii

Eutron, companie deţinută de Dan Ţone, pune pe piaţă o soluţie pentru eliminarea deşeurilor alimentare – composterul, în contextul în care peste 80% din români aruncă mâncarea

Eutron, prezentă pe piaţă de 26 de ani, are în portofoliu peste 3.000 de clienţi din retail.

Eutron, prezentă pe piaţă de 26 de ani, are în portofoliu peste 3.000 de clienţi din retail.

Autor: Florentina Niţu

29.01.2021, 18:45 657

Eutron, companie românească ce furnizează soluţii tehnologice personalizate, deţinută de Dan Ţone, mizează în 2021 pe sustenabilitate şi pune pe piaţă o soluţie pentru eliminarea deşeurilor alimentare – composterul, în contextul în care peste 80% din români aruncă mâncarea.

„În România aruncăm în fiecare zi peste 6.000 de tone de alimente. Această statistică îngrijorătoare ne-a determinat să venim cu o soluţie sustenabilă, economică şi eficientă, care transformă deşeurile în compost în numai 24 de ore. Deşeurile alimentare sunt generate atât în spaţiile de lucru, hoteluri sau restaurante, cât şi acasă, aşadar composterul se adaptează fiecărui mediu“, a spus Dan Ţone, CEO Eutron.

Peste 80% din români afirmă că aruncă mâncare, conform unui studiu coordonat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca. De asemenea, conform unor date din august 2020, cinci milioane de tone de alimente sunt aruncate anual în România, iar în Europa aproximativ 89 de milioane de tone de alimente ajung în fiecare an la gunoi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO