Companii

Exclusivitate ZF: Doru Lionăchescu, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu fac o companie de investiţii, care are câteva zeci de milioane de euro pentru firme cu mare potenţial de creştere

Exclusivitate ZF: Doru Lionăchescu, Victor Căpitanu şi...

Autor: Sorin Pâslaru

07.07.2022, 00:07 2213

Unul dintre cei mai puternici bancheri de investiţii din România, Doru Lionăchescu, actualmente preşedinte al boardului BT Capital Partners, s-a asociat cu fondatorii One United, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, într-o companie de investiţii care va avea la dispoziţie câteva zeci de milioane de euro pentru firme cu mare potenţial de creştere.

„Este o întoarcere în antreprenoriat după şase ani de când am vândut către Banca Transilvania firma Capital Partners. Venim pe piaţă cu intenţia de a achiziţiona participaţii în companii locale din diverse domenii, neimobiliare, alături de care să creştem, să punem la treabă expertiză şi capital“, a spus Doru Lionăchescu.

Acţionarii companiei sunt Doru Lionăchescu, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, iar operaţiunea va fi condusă direct de Doru Lionăchescu. El ramine Presedinte neexecutiv al BT Capital Partners si a fost recent ales membru al boardului Idea Bank.

Compania de investiţii va avea la dispoziţie câteva zeci de milioane de euro din banii proprii ai fondatorilor, dar nu este exclusă posibilitatea de a majora capitalul prin atragerea şi altor surse de finanţare. Vor fi în target companii „cu personalitate“, unde fondatorul sau fondatorii vor fi elementul cheie de diferenţiere. Sunt deja scanate sectoare precum furnizarea de servicii medicale specializate, agrobusinessul, retailul şi producţia alimentară cu valoare adăugată, firmele de IT care au produsele proprii IP - intelectual property-, branduri de cosmetice sau de lux, branduri de food sau branduri de retail cultural. „Pentru noi va conta în primul rând echipa, implicarea fondatorilor“, a spus Lionăchescu. El susţine că această firmă de investiţii va fi diferită de fondurile de investiţii din piaţă prin faptul că banii vor fi administraţi efectiv de acţionari, prin flexibilitate si pentru că orizontul de timp de investiţii nu este limitat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO