Companii

Executivul român Lucian Vilău s-a întors în ţară după cinci ani ca expat şi a devenit vicepreşedinte digital & technology la Mega Image

Lucian Vilău şi-a început cariera profesională în anul 2000, după absolvirea ASE-ului în Bucureşti, iar de atunci a activat în mai multe industrii al căror numitor comun a fost retailul.

Lucian Vilău şi-a început cariera profesională în anul 2000, după absolvirea ASE-ului în Bucureşti, iar de atunci a activat în mai multe industrii al căror numitor comun a fost retailul.

Autor: Cristina Roşca

13.07.2023, 17:00 1444

♦ Înainte să plece în Cehia, adică până în 2018, el a ocupat poziţia de vicepreşedinte finanţe şi achiziţii indirecte în cadrul aceluiaşi retailer.

Executivul român Lucian Vilău s-a întors în ţară la începutul acestui an pentru a prelua poziţia de vicepreşedinte digital & technology la Mega Image, unul dintre cei mai mari retaileri locali din perspectiva numărului de magazine – aproape 1.000 – şi a cifrei de afaceri – 8,7 mld. lei în 2022. El a revenit în România după circa cinci ani în care a locuit în Cehia şi a lucrat ca expat pentru grupul Ahold Delhaize, care este, printre altele, proprietarul Mega Image. În Cehia, gigantul deţine brandul Albert.

Înainte de a reveni în ţară, timp de un an de zile, Vilău s-a ocupat strategia grupului în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, ce cuprinde pieţele Cehia, România, Serbia şi Grecia. Înainte de această numire, timp de patru ani, el a fost vice-president finance and IT şi CFO al retailerului Albert în Cehia.

Gigantul olandezo-belgian Ahold Delhaize are operaţiuni în mai multe ţări din Europa şi este prezent şi în SUA. În Europa Centrală şi de Est compania activează - sub diverse branduri - în Cehia, România, Serbia şi Grecia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO