Companii

Eximtur, vanzari de 14 mil. euro in iulie si august

12.09.2008, 21:57 60

Compania Eximtur, unul dintre cei mai mari tour-operatori de pe piata locala, a obtinut in primele opt luni din acest an o cifra de afaceri de 33 de milioane de euro, estimarile pentru acest an indicand un rulaj de 45 mil. euro, in crestere cu 29% fata de 2007, peste rulajul bugetat initial, de 41 mil. euro.
"Tinand cont de veniturile obtinute in perioada estivala, credem ca pana la finele anului in curs vom obtine vanzari totale de 45 de milioane de euro, in crestere cu aproximativ 29% fata de anul precedent, cand am realizat vanzari totale de 35 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Transilvania Dorel Muresan director de marketing in cadrul companiei Eximtur.
Cumulate lunile iulie si august i-au adus companiei din Cluj vanzari totale de 14 milioane de euro, dupa ce in primul semestru din acest an cifra de afaceri a fost de 19 mil. euro, in crestere cu 25% fata de perioada similara din 2007.
Conducerea companiei a anuntat ca in primele 8 luni ale acestui an a oferit servicii de turism pentru aproximativ 75.000 de oameni si estimeaza ca pe intreg anul 2008 vor beneficia de serviciile agentiei 120.000 de clienti.
"Intentionam ca pana la sfarsitul anului in curs sa finalizam procesul de rebranding al companiei si sa infiintam centrul pentru formarea profesionala a adultilor. Dorim sa deschidem in acest an o noua agentie la Suceava, iar anul viitor una la Iasi, ambele amplasate in mall-uri", spune Dorel Muresan.
In ceea ce priveste sezonul estival pe litoralul romanesc, reprezentantii Eximtur spun ca aproximativ 45% din totalul pachetelor de vacanta au ca destinatie statiunea Mamaia.
Urmatoarele statiuni de pe litoralul romanesc sunt Neptun, Saturn, Jupiter, Venus si Costinesti. Potrivit conducerii Eximtur, aproximativ 80% din numarul total de turisti care isi petrec vacanta pe litoralul romanesc aleg serviciile unei agentii de turism, in timp ce restul prefera sa mearga pe cont propriu.
Eximtur activeaza prin intermediul a 10 agentii proprii, din care doua in Cluj-Napoca, doua in Bucuresti, doua in Timisoara si cate una in Oradea, Sibiu, Baia Mare si Arad. Aproximativ 500 de agentii revand produsele realizate de Eximtur in intreaga tara.
Compania a intrat pe piata locala in anul 1993 si potrivit informatiilor furnizate de conducerea firmei, investitia initiala a fost de aproximativ 100.000 de lei vechi. In prezent, echipa Eximtur numara peste 125 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO