Companii

Exporturile au dus veniturile Actavis la 84 mil. euro

21.11.2007, 17:13 17

Producatorul farmaceutic Actavis, care a intrat pe piata locala anul trecut prin achizitia producatorului local Sindan, a inregistrat venituri de 84 mil. euro in primele noua luni ale acestui an pe plan local, in crestere cu 21% comparativ cu perioada similara a anului trecut.
"Rezultatele din aceasta perioada sunt in linie cu estimarile pe care le-am facut la inceputul anului. Trimestrul trei a fost bun pentru noi pentru ca am crescut la export, in timp ce pe piata interna am crescut la nivelul medicamentelor oncologice. Pe segmentul de retail am simtit, ca si ceilalti producatori, reculul pietei, datorat intarzierii in inregistrarea de noi produse", a declarat Laurentiu Scheusan, director general al Actavis Romania.
Vanzarile pe piata interna ale Actavis au atins 75 mil. euro, restul de 9 mil. euro fiind reprezentate de livrarile externe. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, exporturile Actavis au crescut cu 50%. Principalele piete de export ale companiei sunt Polonia (3,5 mil. euro), Japonia (1,6 mil. euro), Ungaria, Slovacia si Bulgaria (circa 1 mil. euro fiecare).
Pentru acest an, reprezentantii companiei estimeaza ca vanzarile interne vor atinge 100 mil. euro, in timp ce exporturile sunt programate sa depaseasca 13 mil. euro. Dintre planurile Actavis pe 2007 se numara atingerea unei cote de piata de 2,5% pe piata producatorilor, cresterea vanzarilor in retail si patrunderea pe noi piete din UE si SUA cu produse oncologice fabricate in Romania. Investitiile derulate de companie in acest an vor atinge 5 mil. euro.
Compania islandeza Actavis a intrat pe piata romaneasca prin preluarea producatorului local Sindan pentru care a platit 147,5 mil. euro. Aceasta tranzactie a oferit grupului islandez accesul la un nou domeniu farmaceutic, cel oncologic. La finalizarea procesului de integrare Sindan a luat numele actionarului sau majoritar. Procesul de rebranding a fost estimat la 0,4 mil. euro si se desfasoara in mai multe etape.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO