Companii

Extinderea în forţă continuă: Reţeaua Mega Image a cumpărat trei magazine din Constanţa

Extinderea în forţă continuă: Reţeaua Mega Image a...

Autor: Roxana Rosu

25.09.2018, 13:57 1570

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Mega Image, parte a Grupului Ahold Delhaize, a preluat trei magazine ce aparţin companiei Adivin’95, unităţi localizate în Constanţa, unde au activat sub denumirea de „Supermarketul familiei tale”.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că această operaţiune nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora.

Anterior, instituţia a autorizat cu condiţii mai multe tranzacţii pe piaţa de retail alimentar după ce a analizat efectele achiziţiilor asupra mediului concurenţial.

De exemplu, în cazul tranzacţiei prin care Mega Image urma să preia 20 de magazine Angst, Autoritatea de Concurenţă a constatat că în unele zone din Bucureşti s-ar fi consolidat  poziţia pe piaţă a Mega Image, cu efectul reducerii posibilităţilor de alegere ale consumatorilor.

În urma intervenţiei Consiliului, Mega Image a renunţat la achiziţionarea magazinului Angst Perla, s-a angajat să cesioneze magazinele Angst Amzei şi Angst Academiei şi să nu se implice în activităţile cesionate decât după trecerea unei perioade semnificative de 10 ani.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO