Companii

Eybl Automotive: extinderea din productie a adus 500 de noi angajati

18.05.2007, 20:21 168

Eybl Automotive Romania, filiala concernului austriac Eybl International AG, furnizor de componente pentru industria auto, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 16 milioane de euro, in crestere cu 14% fata de 2005, cand acest indicator s-a cifrat la 14 milioane de euro. Reprezentantii companiei nu au dorit sa ofere estimari cu privire la evolutia afacerilor din Romania in acest an.
"Pentru acest an nu sunt prevazute nici proiecte si nici clienti noi, intentia noastra este in acest an sa dezvoltam parteneriatele cu actualii clienti, in special cu Peugeot si BMW", a declarat pentru ZF Transilvania Dacian Negrea, director general al Eybl Automotive Romania.
Anul trecut, compania a demarat productia de serie pentru noii clienti de pe piata germana, precum Audi, BMW sau Volkswagen, si, in plus, s-a diversificat gama de produse pentru Peugeot. Ca urmare a acestor noi colaborari, Eybl Automotive Romania a investit anul trecut aproximativ 2,5 milioane de euro in dezvoltarea capacitatilor de productie, precum si a celor de stocare a produselor finite.
"Anul trecut am construit noi facilitati cu o suprafata de 4.000 de metri patrati, iar extinderea realizata a generat o crestere a numarului de angajati cu inca 500 de oameni", a precizat Dacian Negrea. In septembrie 2005, Eybl a finalizat o alta investitie de 2,5 milioane de euro in constructia unei hale, ceea ce a generat o crestere de 30% la nivelul capacitatilor de productie.
Pana la inceputul anului 2005, grupul austriac era prezent pe piata romaneasca prin intermediul a doua societati - Eybl Textile (divizia de tapiterii) si Eybl Automotive Components (divizia care imbraca in piele volane).
In luna februarie 2005, Eybl Textile a absorbit Eybl Automotive Components, firma nou-formata functionand sub denumirea de Eybl Textile pana la inceputul lunii noiembrie 2005, cand a devenit Eybl Automotive Romania.
Operatiunile companiei se afla la Deta, in judetul Timis, unde functioneaza doua fabrici: una specializata in productia de tapiterii din piele si stofa, iar in cealalta se imbraca in piele volane. Produsele Eybl Automotive sunt destinate exclusiv exportului catre tarile Uniunii Europene.
La Deta, Eybl produce tapiterii din piele si stofa pentru Renault Megane Coupe Cabriolet, Renault Scenic si Grand Scenic, Peugeot si imbraca in piele volane pentru Mercedes, VW, Toyota, BMW, Rover, Suzuki si Honda.
Eybl a intrat pe piata romaneasca in anul 1999, cu o investitie intr-un proiect greenfield, care s-a ridicat la aproximativ 10 milioane de euro. Dupa un an, a fost infiintata a doua fabrica, Eybl Automotive Components. La ora actuala, numarul de angajati se ridica la peste 2.000 de persoane. Eybl International AG are o cifra de afaceri anuala de aproximativ 350 de milioane de euro.
Judetul Timis a atras in ultimii ani investitii importante pe domeniul automotive, unii dintre cele mai mari producatori de componente auto deschizandu-si puncte de productie in zona, principalele companii multinationale prezente aici fiind Continental Automotive, Delphi Packard, Kromberg & Schubert sau Dura Automotive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO