Companii

Eybl mai investeste 6,5 milioane de euro in productia de tapiterii auto

20.05.2005, 12:03 73

Concernul austriac Eybl International AG, furnizor de componente pentru industria auto, a anuntat pentru acest an deschiderea unei noi fabrici in judetul Caras-Severin, investitia ridicandu-se la peste 4 milioane de euro.

"Fabrica din Caras-Severin va fi specializata exclusiv pe productia de confectii pentru autoturisme", a declarat Dacian Negrea, director general al Eybl Textile Romania.

Compania are in prezent o investitie la Deta, in judetul Timis, unde functioneaza doua fabrici. Una este specializata in productia de tapiterii din piele si stofa pentru Renault Megane Coupe Cabriolet, Renault Scenic si Grand Scenic. In cealalta se imbraca in piele volane pentru Mercedes, VW, Toyota, BMW si Rover.

Pe langa noua fabrica, Eybl are in derulare o investitie de 2,5 milioane de euro pentru construirea unei noi hale de productie la Deta.

"Investitia face parte din politica de extindere a capacitatii de productie a Eybl, constructia urmand a fi finalizata in luna iulie", a mai spus Negrea.

Proiectul a fost demarat in luna martie a acestui an, in noua hala urmand a fi angajate 400-500 de persoane. Darea in folosinta a halei de la Deta va insemna o extindere cu 40% a suprafetei de productie. In 2004, capacitatea de productie a Eybl Textile a crescut cu circa 20% fata de 2003.

"Pentru anul in curs, mizam pe o crestere de 30% la nivelul capacitatii de productie datorata, in primul rand, finalizarii halei de la Deta", mai spune Negrea.

Cele doua fabrici din Deta, impreuna cu cele trei fabrici din Ungaria si cu cea din Slovacia, realizeaza 50% din productia europeana a concernului austriac. Eybl International AG are o cifra de afaceri anuala de aproximativ 350 de milioane de euro.

Eybl Textile Romania a fost infiintata in anul 1999, cu o investitie intr-un proiect greenfield, care s-a ridicat la aproximativ 10 milioane de euro. Dupa un an, a fost infiintata a doua fabrica, Eybl Automotive Components, specializata in imbracarea volanelor in piele. Anul trecut, Eybl Textile a avut o cifra de afaceri de 7,4 milioane de euro, iar Eybl Automotive Components - 6,9 mil. euro.

In luna februarie a acestui an, cele doua firme au fuzionat, Eybl Textile absorbind Eybl Automotive Components.

Dincolo de investitiile care vor fi facute in capacitatile de productie, compania va derula si un program special pentru angajati. "Anul acesta se va finaliza o noua constructie, care va cuprinde o gradinita destinata copiilor personalului angajat, precum si o cantina cu o capacitate de aproximativ 200 de locuri. De asemenea, pe langa cabinetul medical din incinta unitatii, tot anul acesta se va infiinta si un cabinet stomatologic", a mai spus Negrea. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO