Companii

Fabian, profit de 33 mil. euro din dezvoltarea a sapte proiecte

31.07.2008, 18:46 19

Fondul britanic de investitii Fabian, care detine participatii in 11 proiecte imobiliare pe piata locala, estimeaza ca va obtine un profit de 33,2 mil. euro in urma dezvoltarii a sapte proiecte rezidentiale si de birouri, in care a investit initial 28,8 milioane de euro.
Fabian detine participatii in trei proiecte rezidentiale aflate in stadii incipiente de dezvoltare in afara Bucurestiului (Timisoara, Satu Mare si Oradea), 50% din cadrul ansamblului rezidential New Town aflat in constructie in zona Dristor din Capitala, fiind totodata implicat si in realizarea a trei imobile de birouri in Capitala - Lakeview (in parteneriat cu AIG/Lincoln), Cubic Center si o cladire din apropiere de piata Romana.
Finalizarea proiectelor este estimata pentru anii 2009-2012, cel mai mare profit urmand a fi generat de catre imobilul de birouri Lakeview (9 mil. euro), aflat in constructie pe strada Barbu Vacarescu din nordul Bucurestiului.
Pe de alta parte, Fabian detine in Bucuresti si patru cladiri de birouri finalizate - Cascades Business Center, Banu Antonache, Baneasa Business Center si Evo Center din Pipera - care sunt evaluate la 71 de milioane de euro.
Per total, proprietatile Fabian in Romania, incluzand atat proprietatile finalizate, cat si cele aflate in constructie, sunt evaluate de catre firma de consultanta imobiliara DTZ Echinox la 134,7 milioane de euro, in conditiile in care Fabian a platit din fonduri proprii doar 42 de milioane de euro pentru aceste achizitii, restul fondurilor fiind obtinute de la banci.
Pe masura ce randamentele au scazut fata de momentul intrarii Fabian in Romania, in 2005, activitatea fondului s-a orientat catre intrarea in parteneriate pentru dezvoltarea de proiecte care genereaza venituri mai mari raportate la investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO