Companii

Fabrica de ambalaje de hârtie Evopack din Piatra Neamţ: Intrăm pe producţia de linguri şi furculiţe biodegrabile, investiţie de 3,4 milioane de euro. Hârtia s-a scumpit cu 40%. Ne confruntăm cu criza materiei prime. Nu mai întrebăm de preţ, întrebăm doar dacă au hârtie şi celuloză

Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack: Am ajuns să producem 7,8 milioane de ambalaje de hârtie şi carton.

Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack: Am ajuns să producem 7,8 milioane de ambalaje de hârtie şi carton.

Autor: Mirabela Tiron

13.12.2021, 17:45 346

Evopack, companie ce produce ambalaje din carton şi hârtie într-o fabrică din Piatra Neamţ, care livrează pentru McDonald’s, KFC, Spartan sau Mesopotamia, va finaliza anul acesta cu afaceri de 3,8 milioane de euro, nivel aproape dublu faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei.

Producătorul are în plan să intre pe nişa tacâmurilor bio de unică folosinţă (linguri, furculiţe) printr-o investiţie realizată cu fonduri europene.

„Investim 3,4 milioane de euro într-o nouă linie de producţie, vom face tacâmuri (linguri, furculiţe, cuţite) bio din amidon de porumb extrudat. În prezent importăm aceste tacâmuri dar vrem să le producem noi dat fiind că durează mult până le aducem din China. Vom produce 25 de milioane de tacâmuri lunar, le vom vinde la export, piaţa locală consumă doar 7-8 milioane de tacâmuri lunar. Vrem să acoperim golul rămas după retragerea tacâmurilor din plastic“, a spus pentru ZF Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack. El precizează că acest proiect de investiţii se face prin credit de la Raifeissen Bank şi surse proprii. „Vom construi şi depozite pe 1.800 de metri pătraţi, birouri“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO