Companii

Familia Dig din Gârda de Sus, Alba, a deschis în vara lui 2023 Punctul Gastronomic Local „La Malul Arieşului“, unde a primit turişti din toată ţara şi din străinătate

Familia Dig din Gârda de Sus, Alba, a deschis în vara...

Autor: Florentina Niţu

10.01.2024, 16:45 2880

♦ În România sunt circa 100 puncte gastronomice locale, unităţi de alimentaţie publică care oferă produse pe bază de reţete tradiţionale şi se află în gospodării ţărăneşti, mici ferme, stâne.

Soţii Valentin şi Nela Dig au în gospodărie porci din rasa Mangaliţa, prepeliţe, găini de carne şi ouătoare, dar şi o mică seră, unde cultivă legume, iar în luna august a anului 2023 au deschis Punctul Gastronomic Local „La Malul Arieşului“, în comuna Gârda de Sus, judeţul Alba. Ei mai au şase camere disponibile pentru cazare, începând cu luna februarie a acestui an. Aceste mici afaceri sunt o oportunitate pentru românii care se autogospodăresc, căci le oferă posibilitatea să presteze turism de scară mică şi să valorifice produsele din gospodărie sau din comunitate.

„Povestea punctului gastronomic a început cu ani în urmă, odată cu dorinţa de a face ceva un câştig din ceea ce producem în gospodărie.“

„Oricum suntem nevoiţi să ţinem animale şi să muncim pământul, că să avem ce să punem pe masă, deoarece la noi în zona nu sunt locuri de muncă, fiind zonă de munte“, povesteşte Valentin Dig, care împreună cu soţia sa a deschis în vara anului trecut Punctul Gastronomic Local Punct „La Malul Arieşului“. Numele vine de la faptul că se află chiar pe malul Arieşului Mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO