Companii

Fermierii din mediul rural au pe masă fonduri europene de 500 mil. euro, dar într-o lună au fost depuse proiecte pentru doar 40% din sumă

Fermierii din mediul rural au pe masă fonduri europene...

Autor: Florentina Niţu

06.12.2023, 00:07 4392

Peste 500 de milioane de euro din noul Plan Naţional Strategic 2023-2027 sunt disponibile pentru investiţii în mediul rural.

În prezent, sunt deschise patru sesiuni de depunere a proiectelor, pentru modernizarea infrastructurii agricole şi rutiere, dar şi pentru instalarea tinerilor fermieri pot fi depuse până la finalul lunilor ianuarie sau februarie.

Până acum au fost depuse 1.800 de proiecte, a căror valoare este de 211 milioane de euro, adică 40% din valoarea totală a celor patru sesiuni deschise, iar consultanţii în accesarea fondurilor europene susţin că interesul este scăzut, pentru că condiţiile de eligibilitate sunt greu de îndeplinit şi cofinanţarea bene­ficiarului e mai mare decât în trecut.

Singura categorie care a depăşit plafonul alocat a fost instalarea tinerilor fermieri în zona montană, cu o cerere dublă faţă de suma disponibilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO