Companii

Fermierii şi traderii s-au pus la aceeaşi masă pentru a stabili bunele practici în comerţul cu cereale, astfel încât ambele părţi să evite pierderi de zeci de milioane de euro. Florian Ciolacu, director executiv, Clubul Fermierilor Români: „Ne dorim un echilibru, o maturizare a pieţei de agrobusiness din România“

Fermierii şi traderii s-au pus la aceeaşi masă pentru...

Autor: Florentina Niţu

14.12.2022, 12:22 267

Pentru prima dată fermierii şi traderii s-au pus la masă pentru a creiona un proiect de bune practici în comerţul cu cereale, astfel încât unii să nu rămână cu marfa în silozuri, iar ceilalţi cu navele goale în portul Constanţa şi să evite pierderi totale de zeci de milioane de euro.

„Ne dorim să facem pas cu pas un sistem de încredere, echilibrat. Ne concentrăm pe negocierea cadrului contractual prin prevederile legale, nego­cierea şi explicarea clauzelor comerciale pe standardul de calitate. (...) Vrem să contribuim la creşterea încrederii şi întărirea relaţiei - echitabile - dintre fermieri şi traderi, vrem ca piaţa contractuală să fie standardizată, dar nu pe baza experienţei noastre din trecut, ci uitându-ne la exemple

vest-europene“, a spus Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români, prezent la evenimentul de lansare a proiectului Concorde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO