Companii

Final de drum pentru Enel în România: grecii de la PPC au plătit 1,26 mld. euro şi devin unul dintre cei mai puternici jucători din energia României, cu 3 milioane de consumatori

Final de drum pentru Enel în România: grecii de la PPC...

Autor: Roxana Petrescu

11.03.2023, 00:07 284

Finalizarea tranzacţiei este estimată pentru cel de-al treilea trimestru al anului. Grecii de la PPC preiau de la Enel reţelele de distribuţie a energiei din Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud, 3 milioane de clienţi şi un portofoliu de producere a energiei verzi de 500 MW, unul dintre cele mai mari din România.

Ieri, italienii de la Enel, unul dintre cele mai mari grupuri energetice la nivel mondial, au spus adio pieţei locale după ce la finalul anului trecut şi-au anunţat clar intenţia de exit din România. Cumpărătorii sunt grecii de la Public Power Corporation S.A. (PPC)

„Prin vânzarea tuturor activităţilor din România, continuăm planul de vânzare de active prezentat în urmă cu 3 luni în cadrul Planului Strategic 2023-2025 al Enel“, a declarat Francesco Starace, CEO şi director general al grupului Enel. „Suntem mândri de rezultatele obţinute în România de la intrarea în ţară în 2005 şi apreciem munca susţinută şi devotamentul colegilor noştri, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanţi jucători integraţi în domeniul energiei în România. Suntem încrezători că un grup internaţional important precum PPC va continua această poveste de succes.“ Italienii au semnat ieri cu firma greacă Public Power Corporation S.A. (PPC) un acord pentru vânzarea tuturor participaţiilor deţinute în România. Acordul prevede plata de către PPC a unei sume totale de aproximativ 1,26 miliarde de euro, ceea ce evaluează societăţile vândute la circa 1,9 miliarde de euro (100% din acţiuni). În plus, suma totală poate fi ajustată conform unor clauze uzuale în astfel de tranzacţii, precum şi printr-un mecanism pentru potenţiale plăţi ulterioare, în funcţie de valoarea viitoare a activităţii de retail.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO