Companii

Finanţele au împrumutat 1 miliard de lei prin obligaţiuni cu scadenţa în aprilie 2015

22.03.2012, 16:06 90

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut joi obligaţiuni cu scadenţa reziduală de trei ani, respectiv în aprilie 2015, de 1 miliard de lei, sumă egală cu valoarea indicativă, la un randament de 6,16%.

Valoarea subscrierilor a fost de 2,482 miliarde lei.

În cadrul licitaţiei de joi, Trezoreria a deschis o emisiunea de obligaţiuni pe cinci ani lansată în martie 2010, astfel că maturitatea reziduală a acestor titluri este de trei ani.

Potrivit dealerilor, participanţii la piaţă tranzacţionau aceste instrumente la 6,2% pe piaţa secundară şi se aşteptau la un randament mediu în jurul acestui nivel.

Cea mai recentă licitaţie pentru o scadenţă apropiată, de trei ani, a fost organizată de Ministerul Finanţelor în luna februarie, când s-a împrumutat cu 1,304 miliarde lei, la un randament mediu de 6,79%.

MFP a programat pentru luna martie şapte licitaţii pentru vânzarea de obligaţiuni şi titluri de stat, prin care vrea să atragă 5 miliarde de lei, valoarea similară cu programul din februarie, dar cu 3,3 miliarde de lei sub suma împrumutată.

În primele şase licitaţii a atras 7,56 miliarde lei, depăşind astfel şi în martie valoarea indicativă a licitaţiilor.

Ministerul Finanţelor a împrumutat de la începutul anului 25,81 miliarde lei pe piaţa locală, peste valoarea programată pentru primul trimestru. De asemenea, Finanţele au atras în ianuarie 1,5 miliarde de dolari, în prima emisiune pe piaţa din SUA din ultimii 16 ani, iar în februarie au atras încă 750 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO