Companii

Firma de avocatură Dentons îl cooptează pe Liviu Togan în rolul de partener şi coordonator al practicii de drept penal şi investigaţii a biroului din Bucureşti şi pe Cosmin Creţu în poziţia de avocat senior

Liviu Togan şi Cosmin Creţu

Liviu Togan şi Cosmin Creţu

Autor: Cristina Bellu

01.11.2022, 12:32 316

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, anunţă cooptarea lui Liviu Togan în poziţia de partener şi coordonator al practicii de drept penal şi investigaţii a biroului din Bucureşti, şi a lui Cosmin Creţu ca avocat senior.

“ În această perioadă observăm o atenţie sporită din partea autorităţilor de reglementare, a publicului şi a mass-media, iar respectarea normelor de reglementare, de conformitate şi evitarea aspectelor de natură penală sunt servicii din ce în ce mai solicitate de clienţii noştri,” explică Perry V. Zizzi, Managing Partner în cadrul biroului Dentons din Bucureşti.

Cu 23 de ani de experienţă în drept penal şi investigaţii, aspecte de conformitate, litigii şi arbitraj, Liviu Togan a oferit de-a lungul carierei sale consultanţă cu privire la aspecte de reglementare, precum şi în proceduri juridice complexe în legătură cu diferite tipuri de infracţiuni. De asemenea, Liviu Togan asistă clienţii în elaborarea şi implementarea unor programe de conformitate, precum şi în cadrul unor investigaţii interne complexe, coordonează activităţi de audit cu privire la aspecte de conformitate corporativă cu scopul de a preveni, identifica şi remedia eventualele riscuri de natură penală care pot afecta afacerile sau operaţiunile companiilor. Totodată, reprezintă clienţii în litigii administrative şi fiscale, dreptul societăţilor comerciale şi în cadrul procedurilor de insolvenţă.

Cosmin Creţu este specializat în drept penal, consultanţă în materie de reglementare şi conformitate. Are o vastă experienţă în reprezentarea companiilor locale şi multinaţionale în cadrul unor dosare penale care au implicat pretenţii de despăgubire cu o valoare de peste 500 milioane de euro. De asemenea, reprezintă directori executivi aflaţi în diverse situaţii de natură penală în domeniul infracţiunilor economice. Desfăşoară investigaţii interne şi asistă în mod regulat clienţii în faţa organelor de urmărire penală şi a instanţelor de judecată în numeroase litigii penale.

În paralel cu recrutarea echipei de drept penal şi investigaţii, Dentons a mai cooptat şi alţi patru avocaţi. Astfel, Adrian Cristea s-a alăturat echipei de litigii din Bucureşti în calitate de avocat senior, Alexandra Şofineţi s-a alăturat echipei de drept bancar şi financiar, Diana Ceparu echipei de drept imobiliar, iar Nadia Al Battah echipei de drept corporativ / venture technology.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO