Companii

Firma de avocatură Reff&Asociaţii | Deloitte Legal a obţinut în faţa Tribunalului Bucureşti o soluţie care anulează suspendarea PUZ Coordonator al Sectorului 2 al Capitalei. ” Această soluţie creează premisele deblocării dezvoltărilor imobiliare cel puţin pentru Sectorul 2”

Firma de avocatură Reff&Asociaţii | Deloitte Legal a...

Autor: Roxana Rosu

01.03.2023, 12:37 4817

O echipă de avocaţi specializaţi în litigii administrative şi în dreptul urbanismului din cadrul Reff & Asociaţii Deloitte Legal a obţinut în instanţă anularea suspendării PUZ Coordonator Sector 2 care fusese dispusă de instanţele de judecată în cursul anului 2022.

Avocaţii Reff au reprezentat Promenada Mall Bucureşti SRL, din cadrul grupului NEPI Rockcastle, în cadrul unui litigiu în care Tribunalul Bucureşti a respins cererea de anulare a Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 339/2020 prin care a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal Sector 2 (PUZ Coordonator Sector 2).

Hotărârea Tribunalului poate fi atacată cu recurs în faţa Curţii de Apel Bucureşti, dar aceasta pune capăt, chiar de la data pronunţării ei, măsurii suspendării PUZ Coordonator Sector 2 care fusese dispusă de instanţele de judecată în cursul anului 2022.

„Soluţia reconfirmă că, atunci când decid să îşi exercite drepturile în justiţie, investitorii pot obţine protecţia instanţelor de judecată din România, inclusiv în materia specializată a urbanismului. De asemenea, suntem bucuroşi că am putut contribui la înlăturarea incertitudinii cu privire la posibilitatea autorităţilor din cadrul Sectorului 2 de a emite în prezent documentaţii de urbanism şi autorizaţii de construire în baza PUZ Coordonator existent”, a declarat Ana Galgoţiu-Săraru, Senior Managing Associate la Reff & Asociaţii Deloitte Legal, coordonatoarea echipei de proiect care a asigurat reprezentarea clientului în faţa instanţelor de judecată.

Potrivit Reff&Asociaţii, această soluţie reprezintă un moment de inflexiune în evoluţia litigiilor în domeniul urbanismului, care au generat incertitudine şi au afectat investiţii importante în imobiliarul şi infrastructura capitalei.

Echipa de avocaţi i-a inclus pe Ana Galgoţiu-Săraru, Senior Managing Associate, Lucian Savin, Senior Associate, şi Alexandra Tuţă, Associate, din cadrul practicii de litigii administrative coordonate de Mihnea Galgoţiu-Săraru, Partener, respectiv Diana Stan, Managing Associate, şi Andreea Caragea, Associate, din cadrul practicii de drept imobiliar, coordonate de Irina Dimitriu, Partener.

„Ne bucurăm că această soluţie creează premisele deblocării dezvoltărilor imobiliare cel puţin pentru Sectorul 2 şi sperăm că acesta este doar primul pas în restabilirea securităţii juridice de care este nevoie pentru continuarea dezvoltărilor imobiliare sustenabile la nivelul întregii Capitale. Apreciem ca acesta este doar un prim pas în clarificarea diverselor problematici în materia urbanismului, la care se vor adăuga complexităţile inerente generate de adoptarea în viitor a Codului amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor, pe care echipa noastră de experţi este pregătită să le soluţioneze în modul cel mai eficient şi judicios pentru clienţii noştri”, a adăugat Diana Stan, Managing Associate la Reff & Asociaţii Deloitte Legal, expertul coordonator în materia dreptului urbanismului din cadrul societăţii de avocaţi.

Practicile de litigii din cadrul Reff & Asociaţii Deloitte Legal includ peste 20 de avocaţi şi colaborează strâns cu profesionişti din toate ariile de practică din cadrul reţelei Deloitte, inclusiv consultanţi fiscali şi financiari sau experţi în gestionarea riscului şi în transformare digitală, prin aportul cărora abordează distinctiv întregul spectru de litigii relevant pentru mediul de afaceri, inclusiv cauze fiscale, dispute comerciale şi administrative sau arbitraje.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO