Companii

Firma de avocatură RTPR a asistat fondul de investiţii SARMIS Capital la achiziţia unui pachet majoritar în BMF Grup, business integrat de facility management, cu afaceri consolidate de 30 mil. euro

Firma de avocatură RTPR a asistat fondul de investiţii...

Autor: Cristina Bellu

28.06.2023, 10:58 140

Societatea de avocatură RTPR a asistat fondul de investiţii SARMIS Capital cu privire la achiziţia unui pachet majoritar de acţiuni în BMF Grup, principala companie pe piaţa din România de servicii integrate de facility management pentru toate tipurile de clădiri, cu afaceri consolidate de 30 mil. euro.

Echipa RTPR care a oferit consultanţă pentru acest proiect a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) şi Vlad Stamatescu (Senior Associate) şi i-a inclus pe Ana Maria Barbu, Diana Dimitriu (Senior Associates), Andrei Toşa, Cezara Urzică (Managing Associates), Şerban Hălmăgean (Associate) şi Maria Luca (Junior Associate). Roxana Ionescu (Partner) şi Şerban Hălmăgean au acordat asistenţă cu privire la aspectele de concurenţă ale tranzacţiei.

Perfectarea tranzacţiei este condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei, obţinerea căreia este aşteptată în următoarele luni.

Fondul de private equity a fost înfiinţat în 2019 şi investeşte în România şi ţările învecinate, pariind pe afaceri antreprenoriale şi pe dezvoltarea acestora. Până acum, fondul a făcut alte două tranzacţii în afară de BMF Grup, respectiv Smart ID Technology - integrator de tehnologii de automatizare -  şi Corporate Office Solutions (COS) - liderul pieţei locale de servicii integrate de design & build şi fit-out pentru birouri, spitale, educaţie, HoReCa.

Primul fond de investiţii al SARMIS Capital este finanţat parţial prin JEREMIE Holding Fund România, un program de investiţii între Fondul European de Investiţii şi Guvernul României prin care FEI este activ în numele şi pentru beneficiul Guvernului României, investind fonduri generate în urma operaţiunilor desfăşurate în cadrul JEREMIE Holding Fund România în perioada de eligibilitate 2007-2013.

De asemenea, beneficiază de suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul Equity Facility for Growth, stabilit prin Regulamentul (EU) Nr. 1287/2013 al Uniunii şi Consiliului European ce creează Programul pentru încurajarea companiilor mici şi mijlocii (COSME) (2014-2020).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO