Companii

Firmele mari şi mijlocii, obligate din 25 octombrie să depună online declaraţiile fiscale

Firmele mari şi mijlocii, obligate din 25 octombrie să depună online declaraţiile fiscale
07.09.2010, 15:18 18

Firmele mari şi mijlocii vor avea obligaţia să depună onlinedeclaraţiile fiscale, începând cu 25 octombrie, ceilalţicontribuabili având în continuare posibilitatea să opteze pentrudepunerea electronică a documentelor ca metodă alternativă,potrivit unui proiect de ordin al ANAF citat de Mediafax.

Declaraţiile fiscale privind obligaţiile de plată la bugetul destat, la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor sociale,declaraţia rectificativă şi cea privind impozitul pe profit,decontul de TVA, cel privind accizele şi impozitul la ţiţeiul dinproducţia internă, dar şi declaraţie recapitulativă privindlivrările/achiziţiile/prestările intracomunitarete vor fi depuse pesite-ul www.e-guvernare.ro,potrivit proiectului publicat de Agenţia Naţională de AdministrareFiscală (ANAF).

Documentele pot fi depuse online în baza deţinerii unuicertificat calificat emis de un furnizor de servicii de certificareacreditat, înscris în Registrul furnizorilor de servicii decertificare. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO