Companii

Fondatoarea clinicilor Sama preluate de MedLife vine la ZF Top Tranzacţii

Alida Gogescu, acţionar al clinicilor Sama

Alida Gogescu, acţionar al clinicilor Sama

Autor: Ioana David

17.03.2015, 00:03 583

Medicul Alida Gogescu, unul dintre acţionarii clinicilor Sama cu activitate în zona Olteniei, vine la evenimentul ZF Top Tranzacţii pe care Ziarul Financiar îl organizează pe 31 martie în Capitală.

La începutul acestui an, Alida Gogescu alături de ceilalţi acţionari ai clinicilor au cedat un pachet de 55% din acţiuni către MedLife, cel mai mare jucător de pe piaţa serviciilor medicale private. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

De fapt, MedLife a preluat 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA şi Ultratest, jucător din sud-vestul României. Grupul operează două clinici multi­disciplinare, inclusiv o unitate medi­cală cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, două centre de medicina muncii, 6 laboratoare şi mai multe puncte de recoltare. Operaţiunile Sama se derulează în şase oraşe din Oltenia.

Finalizarea tranzacţiei a fost anunţată la finalul lunii februarie, iar numele noii entităţi este MedLife – Sama. Grupul Sama a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 3,6 mil. lei (0,8 mil. euro). Cu ocazia anunţului privind finalizarea achiziţiei, Alida Gogescu spunea că are în vedere noi planuri de dezvoltare şi extindere, atât în noi unităţi cât şi în extinderea şi retehnologizarea celor actuale.

Preluarea Sama de către MedLife reprezintă primul deal din acest an de pe piaţa de servicii medicale private, dar ar putea urma şi altele. Fondul V4C, unul dintre minoritarii de la MedLife, ar putea să iasă din companie, în timp ce în piaţă există informaţii potrivit cărora Advent Internaţional ar putea să iasă de la Regina Maria.

Totdată, MedLife a anunţat că este interesată de alte achiziţii, un anunţ similar fiind făcut şi de Medicover.

Evenimentul ZF Top Tranzacţii care are loc pe 31 martie în Capitală aduce la aceeaşi masă actorii din spatele celor mai mari deal-uri – vânzătorii dar şi cei care au avut curajul să cumpere – consultanţii, avocaţii, managerii din industria de private equity, dar şi antreprenori care se gândesc să facă acest pas.

Cu ocazia evenimentului ZF lansează catalogul Top Tranzacţii, care prezintă cele mai mari deal-uri din 2014, dar şi din primele luni ale acestui an. Activitatea de fuziuni şi achiziţii a dat semne de revigorare în ultimul an, iar consultanţii vorbesc pe un ton optimist despre 2015.

Mai multe detalii despre eveniment se pot găsi pe pagina de fuziuni şi achiziţii. Revine apetitul pentru M&A?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO