Companii

Fondul de investitii 3i si-a majorat participatia la Romprest si va mai bifa o achizitie pana la finalul anului

Fondul de investitii 3i si-a majorat participatia la Romprest si va mai bifa o achizitie pana la finalul anului

Mihai Sfintescu, director de investitii la 3TS Capital Partners

17.07.2008, 17:41 181

"Ne-am majorat participatia la Romprest pana la aproape 44% din capitalul societatii, devenind astfel cel mai important actionar. A fost o investitie buna, pentru ca firma are un potential ridicat de crestere. Pretul platit pentru pachetul de actiuni de 9% a fost mai ridicat decat daca l-am fi achizitionat anul trecut, cand am intrat in actionariat", a declarat Mihai Sfintescu, director de investitii la 3TS Capital Partners.
Fondul de investitii britanic 3i, administrat de 3TS Capital Partners, a intrat in actionariatul Romprest in luna iunie a anului trecut, cand a achizitionat 35% din capitalul societatii. Recent, 3i a mai cumparat 9% din capitalul firmei de la fondul de investitii Detaco, care a ajuns sa detina 42,7% din titluri.
Anterior, Detaco a preluat un pachet important de actiuni de la Cristi Borcea, unul dintre actionarii clubului de fotbal Dinamo Bucuresti. Aeroportul International Henri Coanda este al treilea actionar al Romprest cu 10% din actiunile firmei de salubrizare. "Intentionam sa mai cumparam anul acesta un operator de pe piata serviciilor de salubritate, prin intermediul Romprest. Scopul este de a ne consolida prezenta pe acest segment de activitate", a spus Daniel Lynch, managing partner la 3TS Capital Partners.
Romprest a castigat recent prin licitatie contractul de salubritate cu Primaria sectorului 1 al Capitalei. Contractul a fost incheiat pe o perioada de 15 ani si se ridica la o valoare totala de 900 mil. lei (250 mil. euro). Valoarea contractului pentru 12 luni calendaristice este de 60 de milioane de lei (20 mil. euro). Serviciile de salubritate vor fi asigurate gratuit pentru populatia sectorului 1, fiind platite de primarie, si contra cost agentilor economici.
Compania de salubrizare si-a revizuit in crestere estimarile privind cifra de afaceri din acest an, de la 52 mil. euro la 75 mil. euro, dupa evolutia inregistrata in primul semestru, cand a raportat afaceri de 46 de milioane de euro. Anul trecut, firma a obtinut un profit de 3 mil. euro si afaceri de 36 mil. euro, estimand pentru anul in curs o diminuare a profitului pe fondul investitiilor in divizia de salubritate. Alaturi de serviciile de salubritate, Romprest asigura servicii de curatenie, paza si securitate, constructii si intretinerea drumurilor.
Fondul 3i a alocat un buget de investitii in valoare de 60 mil. euro pentru anul in curs, din care 50 mil. euro vor lua calea diviziei de salubritate a Romprest.
"Anul acesta vom face o serie de investitii care au in vedere achizitia de utilaje, pubele si cosuri stradale, astfel ca profitul va fi mai mic decat cel din 2007", a declarat Florin Bolchi, vicepresedinte al Romprest.
Firma are 4.800 de angajati in prezent, personalul urmand sa fie suplimentat la 5.500 de salariati pana la finele anului.
3TS mai detine pe piata locala o participatie de 47% in cadrul companiei de servicii medicale private Centrul Medical Unirea si 11,7% din actiunile producatorului local de software Gecad Technologies.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO