• Leu / EUR4.9454
  • Leu / GBP5.7525
  • Leu / USD4.7424
Companii

Fondul de investiţii Morphosis Capital preia 51% din acţiunile companiei EMI, jucător în piaţa sistemelor industriale de acces, cu afaceri de peste 55 mil. lei. Valoarea tranzacţiei ajunge la 15 mil. euro

Fondul de investiţii Morphosis Capital preia 51% din acţiunile companiei EMI, jucător în piaţa sistemelor industriale de acces, cu afaceri de peste 55 mil. lei. Valoarea tranzacţiei ajunge la 15 mil. euro

Jerome France, fondator şi CEO al EMI şi Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capita

Autor: Cristina Bellu

30.09.2021, 09:32 313

Morphosis Capital, un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris în IMM-uri româneşti, anunţă preluarea unui pachet de 51% din acţiunile companiei EMI, jucător în piaţa sistemelor industriale de acces.

Valoarea tranzacţiei se ridică la 15 milioane de euro, capital care va alimenta creşterea gamei de produse şi a bazei de clienţi a companiei, precum şi extinderea la nivel internaţional.

„Această tranzacţie ne va permite să ne dezvoltăm mai rapid în România şi să ne extindem de aici pe piaţa europeană, prioritar în Belgia şi în Franţa”, spune Jerome France, fondator şi CEO al EMI.   

Investiţia în EMI este cea mai mare de până acum pentru Morphosis Capital, depăşind pragul cuprins între 5 şi 10 milioane de euro investit de obicei de către fond. Pentru a suplimenta investiţia, Morphosis Capital s-a asociat cu birourile familiale din Belgia, Vybros, Tilleghem şi alţii, investitori în Fondul I. În urma acestei tranzacţii, Morphosis Capital şi coinvestitorii deţin o participaţie majoritară de 51% în companie, în timp ce restul de 49% este menţinut de fondatorul şi CEO-ul, Jerome France.

„Tranzacţia de astăzi marchează numeroase premiere pentru noi - este prima tranzacţie în care am colaborat cu coinvestitorii noştri, cărora le mulţumim pentru încredere. Este, de asemenea, cea mai mare tranzacţie până în prezent, de o dimensiune pe care o avem în vedere pentru următorul nostru fond şi prima investiţie în sectorul producţiei şi serviciilor,” adaugă Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capital.

EMI are o experienţă de 21 de ani pe piaţa din România, specializându-se în soluţii de acces industrial – uşi, porţi, rulouri, cortine, garduri şi alte închideri industriale. Compania furnizează soluţii integrate, de la consultanţă, proiectare, fabricare, montare, până la mentenanţă şi service, pentru soluţii globale de acces pentru sectorul industrial, comercial şi logistic. La fabrica sa de la Căteasca, în apropiere de Piteşti, EMI dezvoltă inclusiv soluţii tehnice unicat, adaptate nevoilor clienţilor.

În 2020, EMI a înregistrat o cifră de afaceri de peste 55 milioane de lei, cu o creştere de 6% faţă de anul 2019. Parteneriatul dintre EMI şi Morphosis Capital are ca obiectiv consolidarea poziţiei de lider naţional a EMI în domeniul soluţiilor de acces industriale, atragerea de noi nişe de clienţi şi pătrunderea pe pieţe noi prin realizarea de tranzacţii de tip M&A.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9454
Diferență: 0,0486
Ieri: 4.9430
Azi: 4.7424
Diferență: 0,8914
Ieri: 4.7005
Azi: 5.7525
Diferență: 0,5032
Ieri: 5.7237
Azi: 4.9466
Diferență: 0,2981
Ieri: 4.9319