Companii

Fondul de private equity Abris Capital, unul dintre cei mai activi investitori privaţi locali, face o nouă tranzacţie de tip bolt-on

Fondul de private equity Abris Capital, unul dintre cei...

Autor: Cristina Roşca

13.09.2022, 11:01 479

Compania poloneză Alsendo, deţinută de fondul de private equity Abris Capital, unul dintre cei mai activi investitori privaţi locali, cumpără pachetul majoritar din cadrul Zaslat, o platformă tech pentru livrarea coletelor, care îşi concentrează atenţia pe pieţele din Cehia şi Slovacia. Aici, Zaslat lucrează atât cu clienţi persoane fizice, cât şi corporate.

Alsendo este o firmă ce oferă soluţii de livrare bazate pe tehnologie. Aceastră tranzacţie, spun oficialii Abris Capital, susţine extinderea internaţională a Alsendo, o companie originară din Polonia, oferindu-i un potenţial de business imediat accesibil pe pieţele din Cehia şi Slovacia, cu posibilitatea de creştere către alte ţări din Europa Centrală. Mai mult, sistemul de livrare a Zaslat poate fi reprodus şi pe alte pieţe din Europa Centrală şi chiar de mai departe, aşa cum a demonstrat un program-pilot lansat recent în Africa de Sud.

„Strategia de tip buy-and-build şi crearea de campioni regionali sunt două direcţii tipice de dezvoltare în abordarea Abris, iar achiziţia Zaslat prin intermediul Alsendo este un caz în care aceste două direcţii au fost îmbinate. La fel am procedat şi în extinderea Green Group în Slovacia şi Lituania sau în consolidarea poziţiei Dentotal pe piaţa de consumabile şi echipamente dentare în România şi Bulgaria”, spune Adrian Stănculescu, Partener şi Head of Abris Romania.

Abrisa preluat Alsendo (cunoscut iniţial sub numele de apaczka), o afacere ce oferă soluţii de livrare pentru e-commerce, în 2020. În anul următor a avut loc o primă tranzacţie de tip bolt-on, Sendit, o platformă de expediere a coletelor pentru consumatori individuali din Polonia, precum şi după un număr de achiziţii mai mici de tip tuck-in. Zaslat e a doua astfel de mutare. 

Abris Capital este unul dintre cei mai activi investitori financiari din România. Fondul de private equity are în portofoliu patru companii locale – Green Group (reciclare), Pehart Tec (producţie), Dentotal (stomatologie) şi GTS (IT).


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO