Companii

Fondul First Reserve şi compania spaniolă Renovalia Energy vor dezvolta proiecte eoliene în România

Fondul First Reserve şi compania spaniolă Renovalia Energy vor dezvolta proiecte eoliene în România

Foto: Shutterstock

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

05.12.2011, 11:06 364

Fondul american de capital privat First Reserve va intra într-un joint venture de un miliard de dolari cu compania spaniolă Renovalia Energy, care vizează dezvoltarea unor proiecte de energie eoliană în mai multe ţări, inclusiv România.

Noua companie va fi denumită Renovalia Reserve, iar First Reserve va contribui cu 150 milioane de dolari la capitalul joint venture-ului.

Renovalia Reserve va deţine centrale eoliene operaţionale de 295 MW în Spania şi Ungaria şi va dezvolta proiecte de 300 MW în Canada, România şi Spania, potrivit unui comunicat al companiei spaniole.

Renovalia Energy va continua să asigure managementul operaţiunilor deja existente şi se va ocupa de promovarea noilor proiecte.

First Reserve a investit în luna septembrie la Amromco Energy, producător independent de gaze naturale şi petrol din România, ca primă etapă în construcţia unei platforme în domeniul gazelor şi petrolului în Europa Centrală şi de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO