Companii

Francezii de la Groupe Atlantic inaugurează prima fabrică din România în parcul PWP Bucharest North din Prahova, unde vor produce echipamente de încălzire. Investiţia ajunge la 60 mil. euro

Francezii de la Groupe Atlantic inaugurează prima...

Autor: Cristina Bellu

04.12.2023, 10:43 511

Groupe Atlantic, companie franceză din sectorul HVAC (încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat), inaugurează prima fabrică din România în parcul industrial PWP Bucharest North din Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, unde va demara producţia de echipamente de încălzire.

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 60 mil. euro, compania urmând să înceapă producţia de cilindri de apă caldă şi plăci de boilere în ultimul trimestru din 2024, potrivit oficialilor francezi.

"Groupe Atlantic a decis să înfiinţeze fabrica din România pentru a sprijini fabricile noastre existente şi a servi clienţilor din Europa Centrală din acest segment de piaţă, stimulat de tranziţia la pompe de căldură. Am ales această locaţie pentru că ne permite să combinăm proximitatea faţă de clienţii noştri, competitivitatea şi calificările noastre.”, spune Arnaud Codron, director industrial.

Potrivit acestuia, primii angajaţi şi-au început deja activitatea la fabrică, urmând ca până în 2026 echipa locală să se extindă cu până la 370 de oameni.

"Am început operaţiunile la noua unitate din România pentru a dezvolta, produce şi livra cilindri de apă caldă",a  spus şi Tomasz Juda, managerul fabricii.

Groupe Atlantic, fondată în Franţa în 1968, este unul dintre liderii europeni în sectorul HVAC, cu 13.000 de colaboratori pe 4 continente, 31 de sit-uri industriale, dintre care jumătate în Franţa. Grupul are o cifră de afaceri de 3,2 miliarde de euro şi 10 milioane de produse fabricate/an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO