Companii

Franţuzoaica Sonia Artinian, prima femeie numită manager la unul dintre greii din industria cimentului

Franţuzoaica Sonia Artinian, prima femeie numită manager la unul dintre greii din industria cimentului

Sonia Artinian preia un business de peste 180 mil. euro

Autor: Andreea Neferu

01.02.2012, 00:02 761

Producătorul de ciment Lafarge România, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, are de la 1 ianuarie un nou CEO, Sonia Artinian, care a preluat funcţia de la Philippe Questiaux, cel care a condus activitatea de ciment a companiei pe piaţa locală timp de zece ani. Sonia Artinian va răspunde de activităţile de ciment, agregate şi betoane din ţară.

"Numirea în funcţia de Country CEO înseamnă un nou început atât pentru mine, cât şi pentru Lafarge România. Voi continua consolidarea bunelor practici şi a rezultatelor obţinute până acum", a declarat Sonia Artinian. Noul CEO este de profesie inginer în ştiinţele biologice şi lucrează în grupul Lafarge din anul 2008, când a ocupat poziţia de prim-vicepreşedinte în departamentul dezvoltare organizaţională şi a coordonat Universitatea Lafarge.

Artinian are un MBA la College des Ingenieurs, iar înainte de Lafarge a lucrat în cadrul firmei de consultanţă strategică Capgemini Consulting, în funcţia de vicepreşedinte. Lafarge Ciment România a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de 183,3 milioane de euro, ocupând poziţia a treia în clasamentul celor mai mari producători de ciment de pe piaţa locală, după Holcim şi Carpatcement. Ziarul Financiar a scris încă din octombrie 2011 că Philippe Questiaux îşi va încheia mandatul în 2012, urmând să fie înlocuit de Sonia Artinian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO