Companii

Frosys Cluj monteaza liniile de productie la o fabrica de rigips din India

05.07.2005, 20:02 187

Compania clujeana Frosys, partener autorizat al concernului german Siemens in domeniul actionarilor electrice si al automatizarilor industriale, va colabora cu firma germana Grenzebach BSH GmbH pentru construirea in India a unei noi fabrici Rigips de placi de gips-carton similara celei de la Rigips Turda.

Activitatea firmei clujene in India va consta in lucrari electrice, dezvoltare software si punere in functiune a liniilor de fabricatie. Contractul se va derula in semestrul al doilea al anului 2005.

"Avem solicitari din partea firmei Grenzebach BSH GmbH pentru a acorda asistenta tehnica la punerea in functiune a unor linii de fabricatie atat in India, cat si in Malaiezia. Solicitarea de servicii a venit in urma colaborarii pozitive cu firma germana la instalarea liniei de fabricatie gips-carton de la Rigips Turda. Aici valoarea lucrarilor executate de Frosys a depasit 750.000 euro", a declarat pentru Ziarul Financiar Radu Ciorba, directorul general al firmei Frosys.

Frosys a inregistrat in primele 5 luni ale anului o cifra de afaceri de 2,7 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de perioada similara a anului trecut. Pentru aceeasi perioada, profitul net al firmei a crescut proportional cu cifra de afaceri. "De curand, am perfectat un contract de colaborare cu firma germana SSB-Antriebstechnik GmbH&Co. KG pentru a patrunde pe piata externa cu tablouri electrice care vor controla centrale electrice eoliene", a mai adaugat Radu Ciorba.

Frosys a investit in intervalul 2002-2004 peste 600.000 de euro, atat in modernizarea sediului si in construirea unei hale de productie, cat si in perfectionarea profesionala a tuturor angajatilor. "In cei zece ani de activitate, am investit profitul realizat transformandu-l atat in mijloace fixe necesare desfasurarii fluxului de activitati, cat si in cursuri de perfectionare profesionala a tuturor angajatilor", declara directorul general al Frosys.

"Intentionam sa deschidem in cursul acestui an un punct de lucru la Bucuresti care sa acopere solicitarile de service si sa asigure contactul mai strans cu clientii din sudul tarii", mai adauga el. De altfel, in ultima parte a anului 2004, in colaborare cu partenerii din Cehia, Frosys a infiintat firma Electroglobal.

"Am facut acest pas pentru a raspunde mai bine cerintelor pietei si pentru a largi gama produselor pe care le livram. Electroglobal este o firma profilata exclusiv pe partea de vanzare de materiale electrice, in timp ce Frosys se concentreaza acum pe proiectare, asamblare tablouri electrice, montaj, furnizare, service si consultanta pentru echipamente de actionari electrice si automatizari industriale", explica Radu Ciorba - director general al Frosys si, totodata, unul dintre cei patru actionari ai firmei Electroglobal.

Frosys este o companie cu capital mixt romano-francez, fondata in 1994, care ofera atat servicii pentru proiecte industriale, cat si servicii tehnice in domeniul actionarilor electrice, al automatizarilor industriale si al instalatiilor de distributie a energiei electrice.

In 1996, Frosys a devenit partener autorizat al Siemens in domeniul actionarilor electrice si al automatizarilor industriale.

Frosys este reprezentant exclusiv in Romania al firmelor germane Eplan Software&Service GmbH&Co. KG, J. Helmke & Co si Schaltbau GmbH. Compania are 80 de angajati si un sediu propriu in Cluj-Napoca pe aproximativ 2.000 mp suprafata construita. alina.pahoncia@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO