Anul în curs este provocator pentru industria de panificaţie, jucătorii din industrie orientându-se către materii prime şi ingrediente naturale, a spus pentru ZF Gabriel Găluşcan, directorul general al Puratos România, filiala locală a producătorului belgian de materie primă pentru industria de morărit şi patiserie.
„2019 este un an provocator, cu o piaţă în schimbare. Observăm o tranziţie către materii prime funcţionale cu focus pe etichete cât mai simple şi mai curate. Indiferent că vorbim de artizani sau industriali, există o cerere tot mai mare pentru ingrediente naturale cu un aport nutriţional ridicat sau cu etichete cât mai curate. Ne referim aici la umpluturile cu un conţinut ridicat de fructe, la gama de cereale şi seminţe pentru brutărie, gama de maiale, segmentul de ciocolată veritabilă, dar şi soluţiile pentru îmbunătăţirea calităţii făinurilor“, a spus Gabriel Găluşcan.
El a explicat că asupra industriei de panificaţie au avut impact şi contextul politic şi cel economic din ultimul an, care au dus la închiderea mai multor producători mici din industrie, iar lipsa personalului calificat a avut impact şi asupra companiilor mari de profil.