Companii

Gazprom pune la bătaie 450 milioane de euro pentru explorări în România, Ungaria şi Bosnia

Gazprom pune la bătaie 450 milioane de euro pentru explorări în România, Ungaria şi Bosnia

Autor: Roxana Petrescu

19.03.2012, 00:00 146

Grupul petrolier sâbesc NIS, controlat de gigantul rus Gazprom, a anunţat un plan de investiţii de 588 de milioane de dolari (450 de milioane de euro) pentru lucrări de explorare în România, Ungaria şi Bosnia - Herţegovina, potrivit Bloomberg. Pătrunderea NIS pe piaţa locală vine pe fondul stabilirii la nivel de grup a unor obiective destul de ambiţioase privind dezvoltarea pe următorii 10 ani în piaţa sud-est-europeană.

Una dintre aceste ţinte este ca până în 2020 sârbii să-şi dubleze vânzările în volume de produse rafinate, extinderea regională fiind unealta pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Astfel, la finalul anului trecut, după ce şi-au declarat intenţia de a se dezvolta pe piaţa locală, NIS a început să caute manageri pentru biroul din România, sârbii găsindu-şi la acel moment un birou localizat în aceeaşi clădire unde se află sediul local al grupului ungar MOL, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa petrolieră românească cu un business de peste 630 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO