Companii

George Copos, ANA Hotels: Începe o nouă eră pentru Athénée Palace. „Am avut curajul ca în 2020, în plină pandemie de Covid-19, să începem restaurarea hotelului Athénée Palace. Hotelul a fost atunci închis pentru prima dată în istorie – nu l-a închis nici Primul Război Mondial, nici Al Doilea Război Mondial, nici Revoluţia din `89. L-a închis pandemia. Galerie FOTO

Autor: Alexandra Matei

22.01.2023, 09:47 5535

Anul 2023 reprezintă anul revenirii brandului hotelier Intercontinental pe piaţa locală, după ce în 2022 acesta a plecat din România, mai exact din Piaţa Universităţii, acolo unde sigla brandului era pusă pe hotelul care astăzi poartă numele de Grand Hotel Bucharest.

Hotelul Athénée Palace, care poartă acum sigla Intercontinental, este parte a grupului hotelier ANA Hotels şi este unul dintre simbolurile istorice şi arhitecturale ale Bucureştiului.

Hotelul Athénée Palace, parte a grupului hotelier ANA Hotels, controlat de omul de afaceri George Copos, are acum sigla Intercontinental. Hotelul din Piaţa Revoluţiei, aflat la doi paşi de Ateneul Român, a trecut, în utlimii doi ani, printr-un proces complex de rebranding şi restaurare.

La baza acestui rebranding, spune George Copos, au stat patru lucruri importante: curaj, încredere, hărnicie şi noroc. Acum, afirmă el, începe o nouă eră pentru Athénée Palace - era Intercontinental Atehne Palace.

„La baza rebrandingului au stat patru lucruri importante: curaj, încredere, hărnicie şi noroc. În 2004, împreună cu colegii mei de la ANA Hotels, am avut curajul să începem negocierile pentru a cumpăra acest simbol, acest monument, care se numeşte Athénée Palace. Am finalizat negocierile în 2005. Restaurarea acestui hotel este o investiţie românească, care va depăşi 40 mil. euro şi este cea mai mare investiţie românească pentru renovarea unui hotel din ultimii 30 de ani. Am avut noroc pentru că Athénée Palace este cea mai bună locaţie din Bucureşti. Am avut noroc pentru că am finalizat restaurarea aproape perfect, într-un timp record. Sunt bucuros că, începând cu 1 ianuarie 2023, începe o nouă eră pentru Athénée Palace. Este era Intercontinental Atehne Palace”, a spus George Copos, proprietarul ANA Hotels, în cadrul unei conferinţe de presă.

Procesul de modernizare a avut loc în două etape. Dacă prima fază a vizat schimbări axate pe renovarea celor 132 de camere din aripa nou construită a hotelului, în a doua etapă eforturile au fost îndreptate spre renovarea faţadei, a zonelor comune şi a celor 151 de camere din clădirea istorică a hotelului, construită în 1914.

Hotelul a fost renovat de mai multe ori de-a lungul timpului, adaugă Copos, prima dată, în 1935, când s-a schimbat stilul faţadei, însă nu a fost niciodată închis.

„Am avut curajul ca în 2020, în plină pandemie de Covid-19, să începem restaurarea hotelului Athénée Palace. Hotelul a fost atunci închis pentru prima dată în istorie – nu l-a închis nici Primul Război Mondial, nici Al Doilea Război Mondial, nici Revoluţia din `89. L-a închis pandemia şi noi am avut curajul să începem restaurarea într-un hotel vechi de 109 ani”, a mai spus proprietarul ANA Hotels.

Designul interior aduce în prim-plan o paletă de culori neutre, cu accente de verde şi pune în valoare materialele naturale folosite.

Parchetul din stejar, pereţii decoraţi cu trei tipuri de profile ornamentale din lemn de fag, băile acoperite integral cu marmură naturală de Botticino şi Grigio Imperiale în culori calde, pe tonuri de bej şi grej, reprezintă doar câteva dintre exemple.

Accentele locale, pe care brandul Intercontinental le susţine în fiecare hotel, sunt de această dată integrate prin intermediul lucrărilor de artă expuse, ce poartă semnătura unor artişti români consacraţi.

 „În această perioadă de rebranding, am descoperit multe lucruri interesante despre România şi mai ales despre locul unic pe care hotelul Athénée Palace l-a avut în societate de-a lungul istoriei sale. Tocmai pentru că ne-am dorit să integrăm aceste aspecte ale culturii locale, s-a colaborat cu artişti care au transpus perfect viziunea noastră asupra hotelului. Începând cu 2023, oaspeţii pot descoperi o experienţă complet nouă, actualizată, care evidenţiază autenticitatea şi istoria cunoscutei clădiri de lângă Ateneu, punând în valoare peisajul urban şi comunitatea din care face parte”, a adăugat Nicolaas Houwert, general manager al Intercontinental Athénée Palace Bucharest.

Intercontinental a plecat în 2022 din România din Piaţa Universităţii din Bucureşti, acolo unde sigla brandului era pusă pe hotelul care acum poartă denumirea Grand Hotel Bucharest.

După 50 de ani de prezenţă pe piaţa locală, fiind şi primul lanţ hotelier internaţional intrat în România, Intercontinental a luat un an de pauză. Însă, anul 2023 reprezintă anul revenirii brandului hotelier pe piaţa locală.

Hotelul Athénée Palace este parte a grupului hotelier ANA Hotels. Din acelaşi grup fac parte şi hotelul din Bucureşti Crowne Plaza şi trei unităţi hoteliere la Poiana Braşov – Sportul, Bradul şi Poiana şi Hotelul Europa, împreună cu centrul SPA ANA Aslan Health Spa din Eforie Nord.

Athénée Palace este unul dintre simbolurile istorice şi arhitecturale ale Bucureştiului. Mai bine de 15 ani, hotelul a fost afiliat lanţului Hilton.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO