Companii

Germanii de la Asklepios isi majoreaza participatia la proprietarul Medsana

02.07.2007, 17:39 35

Grupul german din domeniul serviciilor medicale Asklepios, care opereaza 100 de spitale in Germania si SUA, si-a majorat participatia in cadrul proprietarului clinicilor Medsana la 30,73%, potrivit anuntului publicat pe Bursa din Atena, unde compania greaca este listata.
Asklepios a intrat in actionariatul Athens Medical Center (AMC), care detine Medsana, in octombrie 2006, cand a preluat 8,33% din titlurile companiei. Athens Medical Center este controlata de catre familia Apostolopoulos, cu 33,34% din actiuni. Pe plan local Medsana este unul dintre primii 10 jucatori de pe piata de servicii medicale private. In 2006, Med-sana a inregistrat o cifra de afaceri de peste 4 mil. euro si un profit de 0,5 mil. euro. Pen-tru 2007, compania si-a bugetat afaceri de 6 mil. euro. Medsana planuieste de asemenea deschiderea unui spital privat, pas care s-ar putea face in urmatorii trei-patru ani.
Efervescenta pe segmentul serviciilor medicale private a cuprins si Romania, in ultima perioada tot mai multi antreprenori semnand exit-uri partiale pentru afacerile dezvoltate. Actionarii MedLife au cedat 20% din titlurile companiei diviziei de investitii a Bancii Mondiale anul trecut, iar in acest an, fondul de investitii 3i a achizitionat o "participatie minoritara semnificativa", in cadrul Centrului Me-dical Unirea. Recent, fondul de investitii Gemisa a preluat 45% din capitalul Centrului Medical Diagnosis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO