Companii

Germanii de la Helbako au ajuns la afaceri de 20 mil. euro în 2020 cu fabrica de componente electronice din Ghiroda, judeţul Timiş

Germanii de la Helbako au ajuns la afaceri de 20 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

15.09.2021, 16:45 137

Helbako Electronica, subsidiara locală a companiei germane Helbako GmbH, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 96,2 mil. lei (20 mil. euro), în creştere cu 9,5% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de aproximativ 5,5 mil. lei (peste 1 mil. euro), mai mult cu 17% faţă de anul precedent, când câştigul net al Helbako Electronica a fost de peste 4,6 mil. lei (990.000 de euro), conform datelor publice. Helbako Electronica a ajuns anul trecut la un număr mediu de 107 angajaţi.

Compania Helbako Electronica SRL a fost înfiinţată în anul 2015 la Ghiroda, judeţul Timiş, ca furnizor de electronice pentru industria auto, şi deţine o unitate de producţie de 1.350 de metri pătraţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Unitatea de producţie de la Ghiroda completează şi susţine centrul de dezvoltare al Helbako GmbH din Heiligenhaus, Germania. Printre clienţii companiei se află BMW, Audi, VW, Porsche, MINI, dar şi alţi producători şi furnizori de automobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO