Companii

Germanii de la Toi Toi au 4 mil. euro pentru birouri

26.01.2006, 20:23 38

O companie membra a grupului german Adco, care opereaza compania de servicii de salubritate Toi Toi, va investi 4 mil. euro in realizarea unui proiect de birouri in zona de sud a Capitalei.

"Finantarea pentru acest proiect imobiliar este asigurata in proportie de 70% din Germania, restul fiind obtinut de pe piata romaneasca", a afirmat Peter Rothbart, reprezentantul Adco pe piata romaneasca.

Imobilul va fi construit pe amplasamentul unei vechi cladiri administrative achizitionate de Adco in luna august a anului trecut.

Lucrarile de constructie a cladirii denumite Bavaria Office Center de pe Bulevardul Metalurgiei au inceput recent si vor fi finalizate in iunie 2006, a anuntat agentia imobiliara Eurisko, promotorul proiectului.

"Am ales segmentul de birouri pornind de la cererea mare pentru birouri provenita de la companii. De asemenea, contruirea unui imobil de birouri este cea mai oportuna alegere, avand in vedere fosta destinatie a vechiului imobil", a mai spus Rothbart.

Imobilul va avea o suprafata utila de 5.600 de metri patrati, distribuiti pe sapte niveluri. Chiriasii vor avea la dispozitie 170 de locuri de parcare, printre facilitati numarandu-se serviciile Internet, de stocare a datelor si de mentenanta a spatiilor.

"In conditiile aglomerarii foarte mari a zonelor centrale si de nord, atat dezvoltatorii, cat si clientii spatiilor de birouri se reorienteaza catre alte zone, cu terenuri generoase si cu un trafic rutier mai putin aglomerat, iar zona de sud, inca neexploatata, beneficiaza de aceste calitati", a declarat Mihaela Dicu, senior broker in cadrul departamentului de spatii de birouri din Eurisko.

Reprezentantii Eurisko preconizeaza ca zona de sud a Capitalei va inregistra o ascensiune puternica, pe fondul cererii mari pentru proiecte de birouri din clasele B si B plus.

Acest segment al pietei imobiliare a inregistrat o crestere puternica a cererii in ultimii doi ani, provenita in special din partea companiilor de dimensiuni medii si mici.

Adco este prezenta pe 34 de piete in intreaga lume.

Zona de sud nu a intrat pana in prezent in planurile dezvoltatorilor de anvergura de pe piata birourilor, dar pe masura ce terenurile din zona de nord au inceput sa se epuizeze, aceasta zona a devenit o oportunitate atat pentru chiriasi, cat si pentru investitori.

In partea de centru-nord a orasului au fost dezvoltate, in ultimii zece ani, imobile de birouri precum World Trade Center, Neocity Tower, Baneasa Business Center, Europe House, BRD Tower sau Grivco Tower, iar in 2005 Bucharest Business Park, Dorobantilor 239 si Floreasca Tower.

Zona centrala a Capitalei completeaza piata cladirilor de birouri cu locatii precum Bucharest Financial Plaza, Unimed Building sau Palazzo Italia.

Celelalte zone ale Bucurestiului sunt slab reprezentate, iar printre exceptii se regasesc Opera Center si Global Business Center, spre vestul orasului.

alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO