Companii

Germanii despre turismul din Romania: Circuitele culturale in zone traditionale sunt cele mai atractive

15.03.2009, 15:39 82

Circuitele culturale in care se viziteaza zona Transilvaniei si Bucurestiul sunt considerate atractiile cele mai mari pentru vizitatorii germani care au mai fost in Romania, iar pentru cei care doresc sa viziteze tara noastra, Delta Dunarii este prima destinatie pe lista lor, potrivit vizitatorilor prezenti la targul de turism de la Berlin, care se desfasoara in perioada 11-15 martie.

"Am cunoscut cativa romani aici in Berlin prin intermediul asociatiei studentesti din care fac parte, care mi-au povestit despre Romania. Nu am vizitat niciodata aceasta tara, dar as dori sa merg in special in Delta Dunarii intr-un camping. Ma intereseaza un circuit cultural care sa cuprinda si aceasta zona, dar nu vreau sa ne cazam intr-un hotel", a declarat Norman Ebert, 23 de ani, membru al unei asociatii studentesti din Berlin, care a venit la targul de turism pentru a gasi o oferta de camping in Delta Dunarii pentru studentii pe care ii reprezinta. El a mai spus ca vrea sa gaseasca un circuit cultural care sa ii asigure vizitarea Capitalei, a zonei montane, a Transilvaniei si a Deltei Dunarii, care sa aiba si un pret accesibil.
"Deocamdata mi s-a spus doar sa las adresa mea de mail si am primit la randul meu alte carti de vizita pentru a primi ulterior alte oferte pe mail. Nu am gasit pana acum ceea ce caut, din cate am inteles nu exista posibilitatea de camping, dar ramane sa mai intreb si sa mai caut alte oferte", a mai spus el.
Un alt vizitator la targ, Thilo Wunschel, jurnalist din Berlin, a spus ca a vizitat Romania de patru ori. "Am vizitat inclusiv si cateva tari vecine Romaniei. Cred ca cel mai mult mi-a placut sa merg in circuitul cultural prin Transilvania. Am vazut si alte orase pe langa Sibiu, Brasov, Oradea si Bucuresti. Cel mai mult ma atrag mentalitatea si cultura romanilor, este o combinatie intre mentalitatea italienilor si cea a francezilor. In plus, Capitala voastra este fascinanta prin Palatul Parlamentului, si mult mai frumoasa comparativ cu capitalele vecine Sofia sau Chisinau", a precizat el.
Legat de preturile din Romania, Herald Muth, 49 de ani, spune ca ele sunt aproape la fel cu cele din Berlin.
"Am fost o data in Romania, iar acum planuiesc sa plec iar cu familia pentru patru zile, fara a apela la vreo agentie de turism, intr-un cicuit in Transilvania. Prima oara cand am vizitat aceasta tara, am vazut orasele Bucuresti si Brasov. In Capitala mi-au placut cladirile Ateneului si cea a Palatului Parlamentului", a mentionat el.
Anul trecut, numarul germanilor care au venit in Romania s-a ridicat la 522.000, in crestere cu 10% fata de anul anterior, insa sub cresterea de 38% din 2007 fata de anul anterior.
Dragos Anastasiu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), a spus ca turistii care opteaza pentru Romania vin pentru lucruri diferite de la caz la caz.
"Exista multe motive pentru care vin turistii la noi, unii vor sa leneveasca la soare, altii sa faca activitati diferite. Trebuie doar sa stim cui ne adresam si cu ce. Cred ca asta este cel mai important. Vrem sa dezvoltam multe forme de turism (de aventura, agroturism, de afaceri), dar mai intai trebuie sa stabilim cui ne vom adresa, turistilor romani sau celor straini".
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO