Companii

Gheorghe Bosânceanu este aproape de finalizarea construcţiei unei megastructuri la Constanţa pentru un gigant agricol ucrainean. Galerie FOTO

Gheorghe Bosânceanu este aproape de finalizarea construcţiei unei megastructuri la Constanţa pentru un gigant agricol ucrainian. Galerie FOTO

Macaraua plutitoare pentru Nibulon

Autor: Gabriel Razi

19.02.2013, 16:38 3254

Şantierul Naval Constanţa, controlat de omul de afaceri român Gheorghe Bosânceanu, a ajuns aproape de finalizarea construcţiei unei macarale plututitoare pentru Nibulon, cel mai mare business din agricultură din Ucraina, cu activităţi atât în producţie cât şi în comerţul cu materii prime agricole.

Contractul pentru construcţia acestui echipament a fost semnat în vara anului trecut, lucrările fiind începute ulterior.

"În prezent specialiştii şantierului naval au realizat subansamblele. Achiziţiile echipamentelor pentru macaraua plutitoare sunt pe final. Nibulon a livrat deja 88% din totalul subansamblelor necesare", spun reprezentanţii companiei ucrainieni, într-un anunţ public.

Macaraua plutitoare are o capacitate de aproximativ 50-60 de tone şi este folosită pentru operaţiunile de încărcare-descărcare în porturi. Caracteristicile tehnice ale utilajului permit încărcarea şi descărcarea în condiţiile unor valuri de până la 1,6 metri înălţime şi a unei viteze a vântului de până la 20 m/secundă. Lungimea utilajului este de 52 de metri, iar înălţimea se ridică la 22 de metri.

Nibulon a anunţat anterior că urmează a fi folosită de grup în Marea Neagră şi în Marea Azov. Datele din piaţă arată că valoarea unor echipamente precum cel construit în Şantierul Naval Constanţa variază între 1 şi 2 milioane de dolari.

Compania ucrainiană a investit în ultimii patru ani în logistică, concentrându-se pe extinderea unei reţele de silozuri dar şi pe construcţia unei flote de transport.

Nibulon face afaceri în Ucraina din 1991 şi este unul dintre cei mai mari jucători de pe această piaţă. Compania lucrează 800.000 de hectare de teren arabil şi deţine o reţea de silozuri cu o capacitate de 1,6 milioane de tone, dar şi un terminal de export în portul Mykolaiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO