Companii

Gica Popescu este in negocieri pentru afilierea unui hotel de 25 mil. euro

Gica Popescu este in negocieri pentru afilierea unui hotel de 25 mil. euro
08.07.2009, 18:40 39

Fostul fotbalist roman Gica Popescu (foto) detine un teren de 5.000 de metri patrati in sectorul 1 al Capitalei unde spune ca va construi un hotel de patru stele, cu 144 de camere, unitate pe care intentioneaza sa o afilieze lantului Courtyard, brandul de patru stele al companiei hoteliere Marriott.
"Daca nu se va semna pentru un Couryard, atunci mai am doua alte optiuni, pe care nu le pot face publice. Planuiesc oricum sa dezvolt un hotel de patru stele, dat fiind faptul ca detin un teren cu o suprafata de 5.000 de metri patrati in Bucuresti", a declarat Popescu, care a mai adaugat ca nu ii place sa vorbeasca despre afacerile lui, de aceea nu ofera prea multe detalii. Cu toate acestea, el a mai precizat ca se gandeste si la un proiect care sa includa 6.000 de birouri si ca urmeaza sa mai cumpere teren in Capitala.
Tinu Sebesanu, CEO al companiei de consultanta hoteliera Trend Hospitality, care se ocupa de negocierea pentru aducerea brandului Courtyard, a spus ca reprezentantii lantul hotelier Marriott sunt de acord cu afilierea, dar inca nu s-a semnat niciun contract din cauza ca mai sunt cateva "probleme de rezolvat cu hotelul care va fi dezvoltat".
In cazul in care Gica Popescu va semna un contract pentru brandul de patru stele detinut de lantul Marriott, piata hoteliera din Capitala va avea doua hoteluri Courtyard in urmatorii ani, in conditiile in care lantul hotelier Marriott, care opereaza in prezent cel mai mare hotel de cinci stele, a semnat deja un contract cu un dezvoltator si urmeaza ca anul acesta sa inceapa lucrarile de constructie la hotelul ce va fi livrat in urmatorii doi ani.
Printre lanturile hoteliere internationale prezente pe piata romaneasca se numara Marriott, Hilton, InterContinental, Rezidor, Best Western si Golden Tulip, printre alte lanturi care si-au manifestat interesul pentru piata locala fiind Movenpick, Kempinsky le Meridien sau Four Season.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO