Companii

Gral Medical, al cincilea jucător din piaţă, afaceri de 125 mil. lei în 2018 şi marjă de profit de 4%

Gral Medical, al cincilea jucător din piaţă, afaceri...

Autor: Mirabela Tiron

14.05.2019, 00:04 240

Grupul de servicii medicale private Gral, al cincilea cel mai mare jucător de pe piaţă, controlat de antreprenorul român Robert Şerban, a finalizat anul 2018 cu afaceri de 125,4 mil. lei, în creşte­re cu circa 17% faţă de 2017. Compania a ra­por­tat un profit net de 5,2 mil. lei, faţă de 3,6 mil. lei anul anterior, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe. Operatorul avea 517 angajaţi anul trecut.

Anul acesta, în februarie, grupul Gral a deschis spitalul  oncologic din judeţul Argeş, OncoFort Piteşti, ce ofe­ră servicii de diagnostic şi tratament on­cologic (radioterapie, chimioterapie, analize medicale de laborator, ima­gis­tică medicală), o investiţie de la zero, de 5 mil. euro. Grupul a finalizat şi amena­ja­rea spitalului pentru tratarea cance­ru­lui de tiroidă în Bucureşti, al doilea centru spitalicesc din Capitală, numit OncoFort Caloian. Acest spital va func­ţiona într-o clădire ce a fost reno­vată şi do­tată cu echipamente, în urma unei in­vestiţii de 1 mil. euro. Capaci­tatea aces­tui centru va fi de 10 paturi şi va per­mite tra­tarea a 1.000 de pacienţi anual. Pe lân­gă cele două centre, grupul are în plan în acest an extinderea reţelei de la­boratoare medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO