• Leu / EUR4.7480
  • Leu / GBP5.4269
  • Leu / USD4.1981
Companii

Gran Via nu incepe lucrarile la niciun proiect din Bucuresti

Secțiune susținută de Medlife Logo

Compania de dezvoltare imobiliara spaniola Gran Via, care detine trei loturi de teren cu o suprafata de peste 10 hectare in cartierul Drumul Taberei din Capitala, nu va incepe in urmatoarea perioada lucrarile de constructie la niciunul dintre aceste proiecte, pe care este vizata constructia a peste 5.000 de locuinte, spatii de birouri si comerciale.

Compania a platit aproape 100 de milioane de euro in 2006 si la inceputul anului 2007 pe terenurile fostelor fabrici Tricodava, Frigocom si Electrotehnica din Bucuresti, iar in toamna anului trecut a anuntat ca a terminat procesul de demolare a vechilor cladiri de pe aceste loturi si ca ar putea incepe in orice moment constructia, pe masura ce vor fi obtinute autorizatiile de constructie.
"Suntem in continuare in piata, dar nu vom incepe niciun proiect in Bucuresti deocamdata. Nu am luat nicio decizie in aceasta privinta", a declarat David Martinez Vallbona, directorul general al companiei, fara a oferi alte detalii.
Primul proiect la care era vizata inceperea constructiei este cel de pe platforma fostei fabrici de textile Tricodava, din apropierea stadionului Ghencea, unde ar putea fi construite locuinte pe o suprafata de 80.000 de metri patrati (circa 1.000 de unitati), spatii comerciale de 5.000 mp la parterul cladirilor, precum si un hotel si spatii de birouri cu o suprafata de 33.000 de metri patrati.
Proiectul de pe terenul de 4,3 hectare al fostei fabrici Electrotehnica, din vecinatatea Plaza Romania, ar urma sa fie cel mai mare al companiei, cu o suprafata construita de aproape 200.000 de metri patrati, in care vor fi incluse birouri si spatii comerciale, hotel si apartamente.
Cel de-al treilea lot al firmei din Bucuresti, terenul Frigocom, aflat tot pe bulevardul Timisoara, are 3,1 hectare si este destinat in primul rand constructiei de locuinte.
In ultimele luni nu a fost inceput niciun proiect important de locuinte in interiorul Bucurestiului, pe fondul ingreunarii conditiilor de finantare si al scaderii numarului de tranzactii si a preturilor, care a pus planurile dezvoltatorilor in stand-by. Chiar mai mult, o serie de companii au decis oprirea lucrarilor la proiecte aflate in stadii incipiente de constructie.
Gran Via mai are pe piata locala un proiect la Constanta, in imediata vecinatate a santierului pentru mallul Polus Center, unde a inceput lucrarile de constructie la prima etapa a ansamblului rezidential Flamenco, format din 400 de locuinte.
Actionarii companiei sunt, potrivit celor mai recente informatii, atat firme din constructii si imobiliare, cat si din industria auto (membri ai familiei Peugeot), transport public, industria alimentara sau financiara (BBVA).
Alaturi de Gran Via pe piata locala sunt prezenti si alti dezvoltatori imobiliari din Spania, precum Grupo Lar sau Hercesa, care au anuntat la randul lor proiecte pentru realizarea a cateva mii de locuinte in Romania.
 

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7480
Diferență: 0,1667
Ieri: 4.7401
Azi: 4.1981
Diferență: 0,313
Ieri: 4.1850
Azi: 5.4269
Diferență: 0,3217
Ieri: 5.4095
Azi: 4.1805
Diferență: 0,2206
Ieri: 4.1713