• Leu / EUR4.7619
  • Leu / GBP5.4653
  • Leu / USD4.1988
Companii

Grecii de la Frigoglass asteapta afaceri de peste 85 mil. euro din vitrine frigorifice

Secțiune susținută de Medlife Logo
Grecii de la Frigoglass asteapta afaceri de peste 85 mil. euro din vitrine frigorifice

Compania Frigoglass Romania, care ofera solutii si servicii personalizate de refrigerare comerciala, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 85,6 mil. euro, cu un indice de crestere de 37% fata de anul trecut si de 70% fata de 2005.
"Evolutia pozitiva a indicatorilor financiari se datoreaza atat cresterii colaborarii cu clientii existenti, cat si expansiunii activitatii noastre in noi zone geografice. Credem ca dinamica pietei va fi caracterizata de majorarea consumului de bauturi racoritoare si bere pe cap de locuitor, fapt ce va determina o crestere a necesarului spatiilor de mercantizare si racire a produselor", a declarat pentru ZF Transilvania directorul general al companiei, Anna Tsoga.
Anul trecut compania a investit 4,9 mil. euro in achizitia de noi echipamente si utilaje necesare dezvoltarii si diversificarii productiei iar conform informatiilor furnizate de oficialii Frigoglass, acest plan investitional va fi continuat si in 2007 prin alocarea a peste 1,5 mil. euro. Compania desfasoara activitati de productie si comercializare a marfurilor in cadrul fabricii din Timisoara si executa livrari in tarile din zona prin intermediul propriului birou regional de vanzari.
"In momentul de fata biroul de vanzari din Timisoara faciliteaza comercializarea produselor noastre in Moldova, Ungaria, Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru, Bosnia si Herzegovina", spune Anna Tsoga.
Ponderea exportului reprezinta 81% din totalul vanzarilor Frigoglass Romania, piata de desfacere fiind cu precadere Europa de Vest. Compania produce vitrine frigorifice verticale de tip comercial sub marcile Frigorex si Norcool, adresate producatorilor si distribuitorilor de bauturi racoritoare, slab alcoolizate, lactate si apa minerala.
Ultimele produse lansate pe piata de catre Frigoglass sunt doua noi tipuri de vitrine frigorifice de mici demensiuni. Cei mai importanti clienti ai companiei sunt Coca-Cola HBC, SABMiller, Heineken, Carlsberg, Pepsi, Friesland, Danone. Partenerii de afaceri Frigoglass Romania la export sunt din Europa, India, Asia si America de Sud.
Compania Frigoglass Romania a fost infintata in 1995, avand ca actionar majoritar grupul elen Frigoglass, si domeniu principal de activitate producerea si vanzarea echipamentelor de refrigerare de tip comercial.
Activitatea firmei a fost demarata in urma unei investitii de tip greenfield in valoare de 4 mil. euro, numarul de angajati ai companiei ajungand in momentul de fata la 700 de persoane.
Principalii competitori ai Frigoglass Romania sunt SFA, Klimasan, Linde, Helkama, Sanden si True. Grupul Frigoglass are sediul central in Atena si desfasoara activitati de productie in 10 tari din trei continente, comercializarea produselor facandu-se in peste 100 de state din intreaga lume.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - joi, 13:35
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1262
Ieri: 4.7559
Azi: 4.1988
Diferență: 0,1121
Ieri: 4.1941
Azi: 5.4653
Diferență: -0,2591
Ieri: 5.4795
Azi: 4.1953
Diferență: 0,2054
Ieri: 4.1867