Companii

GreenGroup, controlat de fondul de investiţii Abris Capital, cumpără UAB Zalvaris, principala companie din Lituania activă în managementul deşeurilor industriale

GreenGroup, controlat de fondul de investiţii Abris...

Autor: Cristina Bellu

03.04.2023, 11:05 264

Green Group, un grup de firme activ în sectorul reciclării şi care are drept actionar majoritar fondul de investiţii Abris Capital Partners, a cumpărat integral UAB Zalvaris, cea mai mare companie de gestionare a deşeurilor industriale din Lituania.

Tranzacţia consolidează poziţia GreenGroup în managementul deşeurilor industriale, după ce în 2020 compania a decis să facă pasul către acest sector prin achiziţionarea Eltex în România.

Zalvaris reprezintă a şaptea achiziţie a GreenGroup de la intrarea Abris în companie şi este al treilea add-on în ultimele nouă luni, după achiziţiile SIGAD, un dezvoltator român de software pentru raportarea de mediu, şi UAB Ecso, o companie lituaniană de reciclare de polietilenă, marcând intrarea sa pe piaţa poliolefinelor.

„Zalvaris este cea mai recentă achiziţie semnificativă finalizată de GreenGroup ca parte a strategiei ambiţioase de a deveni lider în sectorul de gestionare a deşeurilor industriale din Europa Centrală. Suntem încântaţi să avem acest parteneriat cu Vitoldas şi echipa Zalvaris şi să ne continuăm angajamentul de a construi pe baza know-how-ului existent şi de a extinde şi mai mult prezenţa companiei în ţările baltice şi în regiunea Europei Centrale.”, spune Adrian Stănculescu, Partner and Head of Abris Romania.

Noua achiziţie face parte din strategia de dezvoltare al GreenGroup care vizează investiţii de până la 200 de milioane euro, pentru a-şi consolida poziţia drept cel mai mare grup integrat de reciclare din Europa Centrală, prin investiţii de capital şi achiziţii de tip bolt-on. 

Zalvaris este una dintre cele mai mari şi mai vechi companii de gestionare a deşeurilor industriale din Lituania., cu o prezenţă activă în zece locaţii de achiziţie de deşeuri şi peste 4.000 de clienţi la nivel national, precum şi o strategie de creştere la nivel internaţional.

Compania oferă un one stop shop pentru procesarea tuturor tipurilor de deşeuri produse de companiile industriale. Pe lângă manipularea deşeurilor şi dezvoltarea de soluţii unice de reciclare pentru acestea, societatea oferă şi servicii de consultanţă şi audit în managementul deşeurilor.

„Zalvaris s-a extins dincolo de graniţele Lituaniei de ceva timp. Compania este activă pe pieţe precum Ţările Baltice, Polonia, Germania, Elveţia, Franţa şi altele în calitate de manager de deşeuri industriale şi partener de reciclare. Fiind cea mai mare companie de gestionare a deşeurilor industriale din Lituania şi una dintre cele mai mari din regiunea baltică, ne propunem să realizăm gestionarea tuturor deşeurilor în mod integrat, eficient şi benefic din punct de vedere social, reducând amprenta de mediu a organizaţiilor. Această mişcare de a ne uni forţele cu GreenGroup va ajuta la susţinerea angajamentelor noastre de sustenabilitate şi la dezvoltarea afacerii pentru clienţii şi partenerii noştri.”, adaugă Vitoldas Sapožnikovas, CEO al Zalvaris.

Abris va facilita integrarea companiei în ecosistemul GreenGroup, creând oportunităţi semnificative de creştere într-un context în care producătorii şi generatorii de deşeuri investesc mai mult în reducerea amprentei de carbon şi solicită un partener de reciclare de încredere. În plus, achiziţia va aduce sinergii semnificative cu alte divizii GreenGroup, inclusiv cele ce se ocupă de poliolefine.

„Cu această recentă achiziţie, putem transforma GreenGroup Lituania dintr-un reciclator local într-un hub de economie circulară. Grupul nostru devine soluţia completă pentru gestionarea deşeurilor în Ţările Baltice, închizând cercul de reciclare pentru fluxurile de deşeuri municipale şi industriale. Reciclarea deşeurilor industriale generează resurse valoroase, din care 100% pot fi valorificate prin modelul de economie circulară implementat de GreenGroup.”, concluzionează Constantin Damov, Preşedintele Consiliului de Administraţie al GreenGroup.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO