Companii

Gruparea Muschetarilor Interex sustine ca nu iese de pe piata

07.05.2008, 18:27 17

Retailerul francez ITM Intermarche, proprietarul retelei de magazine Interex, spune ca nu intentioneaza sa se retraga de pe pietele din Romania si Serbia, infirmand astfel informatiile publicatiei Planet Retail. Aceasta a anuntat, citand surse din piata, ca Interex (filiala a Gruparii Muschetarilor - Groupement des Mousquetaires) ar putea lua in considerare renuntarea la operatiunile sale din cele doua tari.
"Gruparea Muschetarilor, prin intermediul Interex, este prezenta in Balcani inca din 1999. Filiala numara 38 de puncte de vanzare si a realizat in 2007 o cifra de afaceri cu 20,8% mai mare fata de anul anterior. Gruparea are in derulare un plan de dezvoltare ce isi propune deschiderea a peste 10 noi puncte de vanzare in 2008", potrivit oficialilor grupului ITM Intermarche.
In Romania, reteaua Interex numara 11 supermarketuri, iar in 2007 a inregistrat o cifra de afaceri de peste 95 mil. euro, potrivit datelor comunicate de companie.
La inceputul acestui an, retailerul a anuntat investitii de 30 mil. euro pentru extinderea retelei si reamenajarea unitatilor existente in Romania, avand in plan si schimbarea conceptului comercial prin deschiderea de magazine mai mici in centrul oraselor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO