Companii

Grupo Bimbo din Mexic, una dintre cele mai mari afaceri din producţia de panificaţie din lume, anunţă oficial intrarea pe piaţa din România, după achiziţia Vel Pitar. ”Suntem deosebit de încântaţi să ne extindem într-o piaţă nouă şi să integrăm în familia noastră un număr semnificativ de mărci cunoscute”

Grupo Bimbo din Mexic, una dintre cele mai mari afaceri...

Autor: Roxana Rosu

08.03.2023, 10:55 740

Grupo Bimbo din Mexic, una dintre cele mai mari afaceri din producţia de panificaţie din lume,  îşi anunţă oficial intrarea pe piaţa din România, după achiziţia companiei locale Vel Pitar de la fondul de investiţii american Broadhurst.

Reprezentanţii Broadhurst, fond dministrat la rândul său de New Century Holdings (NCH Capital), au confirmat tranzacţia pentru ZF la începutul lunii ianuarie.

Compania Vel Pitar a fost fondată în 1999 şi deţine 10 fabrici de panificaţie, cu peste 1800 de angajaţi, având un portofoliu de peste 12 mărci de pâine şi alte produse de panificaţie. Printre cele mai cunoscute branduri se numără French Toast, Grâu Întreg, Chef Gourmand.

Odată cu achiziţia Vel Pitar, compania cu sediul central în Mexic este acum prezentă în 34 de ţări de pe 4 continente.

 “Suntem deosebit de încântaţi să ne extindem într-o piaţă nouă şi să integrăm în familia noastră un număr semnificativ de mărci cunoscute în categoria de panificaţie, din dorinţa noastră de a oferi consumatorilor noştri produse realizate cu ingrediente nutritive şi reţete clasice şi naturale”, a declarat Rafael Pamias, COO and Chief Sustainability Officer of Grupo Bimbo într-un comunicat.

Vel Pitar va face parte din divizia EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) avându-l la conducere pe Jose Luis Saiz, care la rândul său îi raportează Directorului General Operaţional al grupului.

 “În Bimbo EMEA, avem un obiectiv clar, acela de a ne extinde prezenţa globală  în rândul celor mai recunoscute, de calitate şi apreciate mărci din această regiune. Ca parte a acestei divizii, Vel Pitar se va alătura dezideratului nostru de a hrăni o lume mai bună, acum şi împreună cu România”, spune Jose Luis Saiz, Preşedinte Bimbo EMEA.

Grupul mexican, cu o cifră de afaceri de 17 mi­liarde de dolari în 2021, deţine 214 facilităţi de producţie şi peste 1600 de centre de vânzare în 34 de ţări. Compania produce printre altele pâine feliată, panificaţia mică, prăjituri, pâine prăjită, brioşe, covrigi, tortilla & lipii, specialităţi.

Grupo Bimbo fabrică peste 10.000 de produse şi deţine una dintre cele mai de mari reţele de distribuţie din lume, cu peste 3,3 milioane de puncte de vânzare. Compania este listată  la bursa Mexicană (Mexican Stock Exchange) BMV, simbol bursier BIMBO şi in piaţa extra-bursieră din Statele Unite cu nivelul 1 ADR, simbol bursier BIMBOY.

Prin achiziţia de către grupul Bimbo a Vel Pitar se creează un pol mexican în industria alimentară din România, după ce în 2017, grupul mexican Sigma Alimentos a cumpărat Caroli Foods Group, lider de piaţă în România în industria produselor din carne ambalate la acel moment. Sigma este unul dintre principalii jucători la nivel mondial în industria alimentară refrigerată, cu prezenţă în 18 ţări, 44.000 de angajaţi şi cu venituri de 6,9 miliarde de dolari în 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO