Companii

Grupul East din Cluj, deţinut de antreprenori români şi maghiari, speră să se apropie de 1 mld. lei în 2022 din tradingul de cereale, servicii de depozitare şi distribuţia de inputuri

Grupul East din Cluj, deţinut de antreprenori români...

Autor: Florentina Niţu

21.06.2022, 00:05 499

♦ Investiţiile din acest an sunt de aproape 3 mil. euro pentru a-şi cumpăra propriul parc de camioane şi pentru a creşte capacitatea de depozitare a cerealelor.

Grupul East din judeţul Cluj, controlat de mai mulţi antreprenori din România şi Ungaria, estimează pentru 2022 o cifră de afaceri de 991,3 milioane de lei, în creştere cu 32% faţă de cea realizată anul trecut, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor oferite de reprezentanţii grupului.

„Cele mai importante proiecte de investiţii din 2022 sunt unul de 1,3 milioane de euro pentru a cumpăra flotă proprie de camioane şi unul de 1,5 milioane de euro pentru achiziţii de noi baze de depozitare (a cerealelor – n.red.) şi extinderea şi modernizarea reţelei de silozuri existente“, au spus reprezentanţii grupului East. Ei au răspuns la întrebările ZF trimise cu ocazia realizării unei noi ediţii a anuarului de business „Cei mai mari jucători din economie“.

Grupul East este alcătuit din cinci companii, iar East Grain, care se ocupă de tradingul de cereale, plante oleaginoase, materii prime furaje şi îngrăşăminte, este cea mai mare, cu venituri nete de 539 de milioane de lei în 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO