Companii

Grupul italian de modă Benetton pierde teren la export într-un an în care şi-a reorganizat operaţiunile locale

Grupul italian de modă Benetton pierde teren la export...

Autor: Cristina Roşca

20.04.2017, 00:04 150

Compania Olimpias Mfg. Romania (fosta Benrom) a coborat anul trecut pe poziţia 215 în topul celor mai mari exportatori din Romania după ce în clasamentul pe 2016 se afla pe poziţia 154, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică.

Compania din judeţul Sibiu şi-a schimbat numele din Benrom în Olimpias Mfg Romania anul trecut şi odată cu această modificare a avut loc şi o schimbare de acţionar. Astfel, grupul Benetton a fost înlocuit de Olimpias Group. La finalul anului trecut presa internaţională a scris că Olimpias Group a devenit un business independent de producţie, deşi este în continuare controlat de aceiaşi acţionari ca şi cei ai Benetton. Totuşi, cele două sunt deţinute de aceeaşi familie şi, deşi sunt separate juridic, sunt parte din acelaşi grup, potrivit datelor existente. Olimpias Group este format din 12 fabrici cu 3.000 de salariaţi. O parte dintre acestea sunt în Italia, ţara- mamă a grupului, pe cand altele sunt în alte colţuri ale globului, potrivit aceleiaşi surse. Pe site-ul propriu al companiei apar doar şapte fabrici în Italia şi una în Serbia. Nu apar însă alte unităţi de producţie, nici cele din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO