Antreprenori locali

Grupul Kosarom investeşte 80 mil. euro în noi ferme de porci în următorii cinci ani

Secțiune susținută de Medlife Logo

24 aug 2018 Autor: Roana Rotaru

Grupul de firme Kosarom din Iaşi, un business deţinut de antreprenorul Neculai Apostol, vrea să investească 80 mil. euro în următorii cinci ani în triplarea capacităţii de creştere a porcilor, o investiţie ce va fi realizată din profit reinvestit şi credite bancare.

Kosarom are în prezent o capacitate totală de creştere porcine de 142.000 de capete pe an, în trei ferme din Războieni, Târgu Frumos (Iaşi) şi Roman (Neamţ).

„Planurile pe termen mediu includ dezvoltarea de ferme noi, iar în următorii 5 ani ţintim triplarea capacităţii până la aproximativ 500.000 capete porcine pe an, ceea ce presupune investiţii ce se ridică la peste 80 mil. euro, execuţia acestora fiind etapizată“, spune Ioan Antoci, directorul general Suinprod Roman, o companie din grup. 

Managementul grupului Kosarom estimează că va ajunge la o cifră de afaceri de 39 mil. euro în 2018, în creştere cu 10% faţă de 2017.

Anul trecut, Kosarom a produs 15.000 de tone de carne de porc, producţie pe care a vândut-o sub diverse forme, de la semicarcase la salamuri, în principal prin propriul lanţ de magazine, care acoperă nord-estul României, dar şi la export, unde face 5% din business.

Grupul Kosarom este format din companiile Industrializarea Cărnii Kosarom (procesarea cărnii), Suinprod (creşterea porcilor) şi Avi-Top (creşterea păsărilor).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.08.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, Grupul Kosarom
, investitii
, ferme de porci
, porcine
, ferme
, Neculai Apostol
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide