Companii

Grupul LaDorna a cumparat un institut pentru 8 mil. euro

23.03.2004, 00:00 82



Un consortiu format din Dorna Branzeturi SA, Dorna SA, LaDorna Agri SA, LaDorna Cheese SA si Jean Valvis, presedintele grupului LaDorna, a cumparat de la Autoritatea pentru Privatizare pachetul de 84,5% al la Institutul de Cercetare si Productie pentru Pasari si Animale Mici (ICPPAM) Balotesti SA.



Valoarea tranzactiei a fost anuntata pentru 8,8 milioane de euro si include pretul pentru pachetul de actiuni, capitalul de lucru si valoarea investitiilor tehnologice si de mediu.



Oficialii companiei au confirmat faptul ca grupul LaDorna va lansa pe piata produse din carne de pui, dar au refuzat sa ofere alte detalii.



LaDorna a avut anul trecut o cifra de afaceri de 17 milioane de euro in crestere cu 112% fata de anul precedent si produce lapte, smantana, svaiter si unt. LaDorna are un derulare un program investitional de 16 milioane de euro pentru 2003-2004, in principal pentru lansarea de noi produse si sustinerea fermierilor.



Ilie van, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Pasare spune ca societatea de la Balotesti este in conservare in acest moment dar ca are o capacitate de productie de 7-8.000 de tone/an. Piata carnii de pui s-a ridicat anul trecut la 265.000 de tone din care 90.000 de tone au provenit din import.



ICPPAM Balotesti are un capital social de 39 de miliarde de lei si 31 de angajati. Conform datelor furnizate de Ministerul Finantelor publice, societatea a inregistrat in 2002 o cifra de afaceri de 33,5 miliarde de lei si o pierdere de 29 de miliarde de lei. stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO