Companii

Grupul Lufthansa creşte numărul de zboruri la 178 săptămânal, după ce a transportat 1,1 milioane pasageri anul trecut

Autor: Mirabela Tiron

21.02.2012, 15:55 198

Grupul Lufthansa, care include compania cu acelaşi nume, Austrian Airlines, Swiss, bmi, a transportat anul trecut 1,1 milioane pasageri pe piaţa românească, faţă de un milion de pasageri înregistraţi în anul 2010.

Compania va creşte numărul zborurilor efectuate din şi înspre România cu 32 din vară, ajungând la 178 zboruri săptămânal.

Lufthansa, care a transportat anul trecut 680.000 de pasageri, va efectua din 4 iunie patru zboruri pe săptămână din Bucureşti către Berlin, iar din 25 martie compania va dubla zborurile Munchen-Sibiu la o frecvenţă de două zboruri pe săptămână.

Totodată, compania Swiss Airlines va avea din 25 martie două zboruri zilnice pe relaţia Bucureşti-Zurich. Aproape 20% din biletele de avion ale companiei vândute în România sunt achiziţionate în mediul online.

La începutul acestui an, Patrick Artiel a preluat funcţia de director de vânzări pentru România şi Republica Moldova de la Stefan Versemann, numit director general pentru Azerbaijan şi Turkmenistan.

La nivel internaţional, grupul Lufthansa a transportat 106,3 milioane pasageri, în creştere cu 7,5% faţă de anul precedent

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO