Companii

Grupul Monza, de la zero la 200 milioane lei într-un deceniu

Luca Militello, CEO Monza România: Avem 350 de paturi în Bucureşti, anul acesta previzionăm că vom intra şi pe profit net, după analiza primului semestru.

Luca Militello, CEO Monza România: Avem 350 de paturi în Bucureşti, anul acesta previzionăm că vom intra şi pe profit net, după analiza primului semestru.

Autor: Georgiana Mihalache

08.09.2021, 10:17 437

♦ Grupul Monza cuprinde patru spitale, trei în Bucureşti şi unul în Cluj ♦ În pandemie, creşterea a venit în urma numărului mai mare de pacienţi.

Creşterea grupului italian Monza în România în 2020 a fost una organică, dată de numărul mai mare de pacienţi care s-au adresat spitalului, spune Luca Militello, CEO al Monza România. În 2020, operatorul medical privat a încheiat cu afaceri de aproape 200 mil. lei, în creştere cu 13% faţă de anul anterior, din datele de la Finanţe.

„A fost o creştere organică, la nivel de grup. După COVID, la noi s-a întâmplat un fenomen – s-a mărit numărul de pacienţi. Nu am o explicaţie verificată, dar sigur depinde de COVID. În toate secţiile şi pe toate patologiile numărul de pacienţi a crescut şi asta a determinat un volum de venit“, a spus Luca Militello pentru ZF.

Anul acesta, în 2021, grupul Monza a mai deschis un spital de oncologie în cadrul Enayati Medical City, un proiect de la zero al antreprenorului Wargha Enayati, fondatorul reţelei Regina Maria. Spitalul nou deschis urmează să aducă la businessul Monza peste 15 mil. euro începând cu anul 2022, primul complet de activitate, mai explică Militello.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO