Companii

Grupul norvegian Vard fuzionează şantierele navale din Brăila şi Tulcea într-o singură companie, cu peste 5000 de angajaţi

Grupul norvegian Vard fuzionează şantierele navale din Brăila şi Tulcea într-o singură companie, cu peste 5000 de angajaţi

Autor: Roxana Rosu

11.02.2021, 16:24 390

Grupul norvegian VARD, unul dintre principalii proiectanţi şi constructori de nave specializate la nivel global, va integra şantierele navale din Brăila şi Tulcea într-o singură entitate administrativă, începând cu data de 30 iunie.

Procesul de integrare a celor două şantiere a fost lansat în urma deciziei luate la nivelul Grupului Fincantieri, din care VARD face parte.

„Fuziunea reduce costurile de producţie, simplifică procesul decizional, reduce costurile administrative, elimină activităţile duble sau paralele, combină activităţile de serviciu desfăşurate în cele două şantiere, sporind calitatea la nivel general, şi oferă o mai bună gestionare a activelor şi resurselor celor două şantiere. Acest pas important este un demers pentru a ne spori competitivitatea, pentru a ne susţine creşterea, oferind o perspectivă solidă pentru şantierele navale VARD din România”, a declarat Alberto Maestrini, CEO VARD.

În urma fuziunii, noua entitate va avea peste 5.000 de angajaţi proprii, alţi 2.000 de angajaţi aparţinând companiilor care lucrează pe cele două şantiere navale.

Potrivit proprietarului, activitatea de producţie a celor două şantiere nu va fi afectată de fuziune, care, de asemenea, nu va avea niciun impact asupra locurilor de muncă.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO