Companii

Grupul olandez Damen are în plan o restructurare pentru şantierul din Mangalia

Grupul olandez Damen are în plan o restructurare pentru...

Autor: Mirabela Tiron

13.12.2022, 00:07 917

O nouă restructurare de personal, vânzarea mai multor imobile, dar şi completarea  activităţii cu producţia de vehicule militare sau caroserii sunt subiectele de pe agenda conducerii şantierului. Adunarea Generală a Acţionarilor de la Damen Shipyards Mangalia a fost convocată ieri pentru a aproba „reorganizarea forţei de muncă prin restructurarea posturilor”, „vânzarea mai multor imobile (inclusiv două cămine de personal – n. red.)”, dar şi aprobarea unor noi obiecte de activitate precum „fabricarea vehiculelor militare de luptă” sau „producţia de caroserii pentru autovehicule”, după cum arată datele publice. Ieri două autocare cu angajaţi au venit la Bucureşti să proteseze în faţa sediului Ministerului Economiei la noua restructurare pusă spre aprobarea AGA.

Întrebat de ZF despre  restructurarea  personalului de la Damen Mangalia ministrul economiei Florin Spătaru, fost angajat al Damen, a spus că “este o propunere a managementului dar nu este discutată cu noi. Nu se face nimic deocamdată”.  Legat de rezultatele şantierului din acest an el a comentat printr-un mesaj doar că din informările anterioare rezultatele sunt mai bune.

Şantierul nu lucrează la capacitate maximă şi a fost doar pe pierderi chiar şi după preluarea de către olandezii de la Damen. Deşi la momentul preluării, la jumătatea lui 2018, olandezii declarau că vor ajunge la 3.000 de salariaţi, în realitate numărul s-a redus la 1500 de angajaţi

Bilanţul companiei pe anul trecut nu a fost făcut public şi nici estimările pentru anul acesta. Cele mai recente date publice arată că şantierul a finalizat în 2020 cu afaceri de 88,5 mil. lei, faţă de  afaceri de 131 milioane de lei anul anterior. Compania raporta pierderi de 108,6 mil. lei, faţă de pierderi de 151 milioane de lei în 2019, arată mfinante.ro. În 2017, şantierul raporta afaceri de aproape un miliard de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO